jobbsøk_colourbox

Flere prostituerte søker seg til yrkeslivet

Stadig flere prostituerte søker seg inn på jobbkurs - blant annet i renhold - for å finne ny jobb før forbudet mot sexkjøp trer i kraft.

Publisert

Kompetansesenteret for prostitusjon, Pro-senteret, merker økt pågang av kvinner som vil ut av prostitusjon, som trenger kurs for å lære et yrke og få seg en ny jobb.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Økt konkurranse

Leder i Pro-senteret, Liv Jessen, mener forbudet mot sexkjøp som trolig blir vedtatt til høsten, forklarer hvorfor stadig flere prostituerte søker seg inn på kursene de arrangerer.

- Markedet er klar over at det blir vanskeligere å jobbe som prostituert i Norge. Samtidig ser vi at det kommer flere europeiske kvinner med rettigheter på det norske arbeidsmarkedet som ønsker en annen jobb, sier Jessen til Dagsavisen.

Flere kurs

Den største utfordringen for de utenlandske kvinnene som vil inn på arbeidsmarkedet, er først å lære norsk. Både Pro-senteret og Nadheim kvinnesenter i Oslo arrangerer norskkurs.

Pro-senteret arrangerer også flere yrkesrettede kurs i blant annet renhold, data, og manikyr. Jessen sier de nå også planlegger et bartenderkurs.

- Arbebeidsgivere må vise interesse

I høst blir det også egne tiltak for norske kvinner, som i større grad enn de utenlandske har rusproblemer.

Jessen sier en av de store utfordringene er å få arbeidsgiverne interessert. I fjor sendte Pro-senteret brev til 50 arbeidsgivere i håp om å finne jobb til de prostituerte, og fikk bare ett svar, som attpåtil var negativt.

(NTB)

Powered by Labrador CMS