Skrivebord

Mer skittent enn et toalett

Mange skrivebord er mer bakteriebefengte enn et toalett, viser ny undersøkelse.

Publisert

En ny undersøkelse fra Arizona University viser at det er opp til fire ganger så mange bakterier på skrivebordet som på et toalettsete, forteller hmsmagasinet.no. Uten riktig rengjøring av mus, telefon og tastatur, kan det til syvende og sist føre til flere sykedager på bedriften.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Du kan bli syk lenger

"

Den danske gratisavisen 24timer skriver at hvis en ikke vasker hender eller renser tastaturet, kan det ta opp til et par dager ekstra å komme seg over en influensa eller forkjølelse fordi en blir utsatt for dine egne bakterier eller virus.

- Deler du derimot skrivebord med andre, kan de smittefarlige mikroorganismene overføres hvis andre bruker tastaturet og deretter putter fingrene i munnen eller piller nese, sier Dorte Harning, spesialkonsulent i det danske Arbejdstilsynet til gratisavisen.

Konsulenten forteller til business.dk at de nylig oppdaget at det foregikk overføring av smitte via et tastatur som forskjellige leger og sykepleiere på det danske Rigshospitalet benyttet etter at de hadde vært i kontakt med pasienter.

Antibakterielle tastastur

For sykehusmiljøer og andre steder der hygiene er særdeles viktig har det amerikanske selskapet Seal Sheild lansert et nytt tastatur.

I statene har det vist seg at tastaturet er en av de største kildene til smitte mellom pasienter på sykehus.

Tastaturet og musa er laget av plast med sølv-ioner i seg som gir en antibakteriell effekt.

"
Powered by Labrador CMS