Toalettet

Dametoalettet er russisk rulett

Kvinne, pass på! Du gambler med din helse når du setter deg på toalettet på et offentlig toalett. Bakteriene stortrives både i toalettkummen og i håndvasken.

Publisert

– Du spiller russisk rulett med din helse hver gang du besøker et offentlig toalett. Så klar lyder konklusjonen fra den amerikanske forsker Chuck Gerba, som har gjennomsjekket bakterieforholdene på en rekke offentlige toaletter sammen med sin assistent Denise Kennedy, ifølge dinside.dk.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Undersøkelsene har foregått på toaletter i kjøpesentre, på sykehus, i lufthavner, på busstasjoner og på fastfoodrestauranter. Her har forskerparet på hvert enkelt wc tatt prøver både på og under toslettsetet, på gulvet foran toalettet og fra vasken. Og det var et noe overraskende resultat de to forskere fra universitetet i Arizona kom fram til.

Der var nemlig dobbelt så mange bakterier på dametoalettet sammenliknet med herretoalettet.

Stinker og ser verst ut

Ikke uventet fant Chuck Gerba og Denise Kennedy fram til at herretoalettene lukter verst og ser mest skitne ut. Men de usynlige fekale bakterier fra avføring og andre kvinnelige ekskrementer stortrivdes på kvinnenes wc'er.

Denise Kennedy mener at en av grunnene til det til uventede resultat er at kvinner oftere bruker toalettet – og at de blir nødt til åsette seg ned.

– Kvinnene er avhengige av å kunne sitte, enten de skal tisse eller gjøre noe større, sier Denise Kennedy.

Bakteriefest i vasken

Også i håndvasken på dametoalettet var der mange flere bakterier enn i mennenes avdeling. Men det er helt naturlig, mener Kennedy.

– Når du vasker hender, blir bakteriene med ned i vasken. Her kan de leve lenge i det fuktige miljø, sier hun.

Verre er det at forskerne fant salmonellabakterier i hver tiende vask – og der var faktisk flere E.Coli-bakterier i håndvaskene enn i selv toalettene.

Powered by Labrador CMS