Samosa
Samosa

Selv Mattilsynets inspektører ble sjokkert

Lokalene på Økern var trolig ikke vasket på et halvt år. Her lagde de fastfood for hele Oslo.

Publisert

Det melder iOslo.no. Mattilsynets inspektører fikk seg et virkelig sjokk da de dro på et tilsyn i en kafé på Økern Torg i Oslo i slutten av januar. Inspektørene skulle egentlig på inspeksjon i en kafé på adressen, men det viste seg at den var stengt. Da inspektørene forhørte seg med naboene fikk de tips om at kjelleren skjulte nok en av Oslos ulovlige matfabrikker.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Mattilsynet valgte umiddelbart å stenge lokalene og å kaste ut arbeiderne. Lokalene var så skitne at inspektørene krevde at alle matvarene skulle destrueres. Det eneste eierne fikk

Ifølge Mattilsynet er maten produsert for å selges engros til virksomheter i Oslo. Tre ganger om dagen ble varene hentet fra denne kjelleren og kjørt ut i Oslo.

Profesjonelt

- Produksjonen var profesjonell, den var beregnet på storproduksjon og videresalg. Det ekstra kritikkverdige er at de har laget kjøttsamosa, og da trenger de autorisasjon til å produsere mat med kjøtt. Dette er svært helsefarlig, sier seksjonsleder Christoffer Nielsen i Mattilsynet.

Vedtakene fra Mattilsynet innebar at virksomheten måtte destruere kjøtt og andre råvarer. Likevel slipper de politianmeldelse, og de får beholde produksjonsmidlene.

Stengt med hengelås

- Det vi har gjort er at vi har fattet vedtak, stengt stedet med hengelås, og krevd at de destruerer kjøttet. Det har de gjort, så derfor har de fått nøklene tilbake til produksjonslokalene, sier Nielsen i Mattilsynet til iOslo.no.

Powered by Labrador CMS