ski-colourbox849842

Dårlig renhold på vintersportsstedene

Flere vintersportssteder ble stengt av Mattilsynet i fjor etter en tilsynskampanje. Nå varsler de nye kampanjer i 2008.

Publisert

Fire vintersportssteder ble stengt og det ble nedlagt omsetningsforbud ved én virksomhet da Mattilsynets distriktskontorer i Hedmark og Oppland i mars 2007 gjennomførte en tilsynskampanje rettet mot serveringsnæringen ved sesongåpne vintersportssteder.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Resultatet var nedslående, skriver Mattilsynet på sitt nettsted.

De hygieniske forholdene ble vektlagt under tilsynet. Det ble totalt ført tilsyn med 73 virksomheter.

Det ble avdekket at mange av stedene mangler internkontroll. Fire av regionens vintersportssteder ble stengt grunnet manglende håndvask, dårlig renhold og mangelfull kontroll med skadedyr.

God opplæring – et lederansvar

- Resultatene viser at mange virksomheter ikke har god nok styring med de interne rutinene som de er pålagt gjennom regelverket. Kampanjen avdekket at ledelsen ved flere sesongåpne serveringssteder ikke har tatt sitt ansvar for opplæring av medarbeiderne alvorlig nok, sier tilsynssjef Tor Odd Silset ved Mattilsynets regionkontor for Hedmark og Oppland.

Tilsynskampanje også i år

Tor Odd Silset ved Mattilsynets regionkontor for Hedmark og Oppland sier at med bakgrunn i det nedslående resultatet fra kampanjen i 2007 er det besluttet at de sesongåpne serveringsstedene på nytt vil bli inspisert av det lokale Mattilsynet i løpet av februar og mars 2008.

Kilde: Mattilsynet

"
Powered by Labrador CMS