Ahus
Ahus

Får kraftig refs for hygienen

Nye Ahus ble åpnet med pomp og prakt 1. oktober i år. Nå får de slakt.

Publisert

Da Mattilsynet inspiserte hygienerutienene på det nye Ahus 4. desember, avdekket de en rekke kritikkverdige forhold:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

* Spiserom ligger på motsatt side av skyllerommet hvor all transport av bekken, avføring og blod foregår. Døren til skyllerommet går opp, og flere steder lukter det avføring der pasienter og pårørende spiser.

* Skitne gulv i helgene, samt skitne skap og skuffer.

* Flere sykepleiere vasket ikke hendene før de skulle servere mat.

* Skittent servise stod ute i over ett døgn på søndager.

* Pasienter drakk fra melkekartonger og satte kartogene tilbake i kjøleskapet, og spiste av pålegg og la dette tilbake i kjøleskapet.

I tillegg hadde ingen av sykepleierne oversikt over hvem som har det overordnede ansvaret for rmatservering, renhold av maskiner, benker, og innvendig i innredning, skriver rb.no.

Mattilsynet har gitt sykehuset frist til 15. januar for å rette opp manglene.

Statssekretær Dagfinn Sundsbø (Sp) i Helsedepartementet sier til Romerikes Blad at forholdene er uakseptable, og at sykehuset bare har å rydde opp.

- God hygiene er viktig for å unngå smitte. Et sykehus er et sted der utrolig mange mennesker oppholder seg, og da er man spesielt utsatt for at man ikke etterlever kravene. Men det er ingen unnskyldning i dette tilfellet, sier Sundsbø til avisen.

Ledelsen ved Ahus innrømmer svikt i rutinene. Viseadministrerende direktør ved sykehuset, Stein Vaaler, lover at de vil få ordnet opp innen fristen.

- Vårt problem har vært å implementere nye rutiner i det nye sykehuset. Vi erkjenner at vi ikke har vært gode nok på dette, og det har vært en del endring i roller og måter å jobbe på, sier Vaaler til Romerikes Blad.

Powered by Labrador CMS