Sykehuspost

For dårlig renhold på sykehus

Folkehelseinstituttet ønsker bedre renhold på norske sykehus. I dag hevder de at renholdet er så dårlig at det kan føre til smittefare blant pasientene, og de skylder på nedbemanning.

Publisert

Til tross for at en slik smittefare ikke er påvist her i landet, ønsker Folkehelseinstituttet nå bedre renhold på sykehusene, melder P4.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Seniorrådgiver ved avdeling for smittevern, Nina Sorknes, mener at det er nedbemanning ved renholdsavdelingene som fører til det dårlige renholdet ved kongerikets sykehus.

- Med dårlig bemanning hender det at pasientnære arealer som toaletter og der pasientene ligger ikke blir prioritert, og her kan det være søl av organiske materiale som blod, oppkast og urin som kan medføre en viss smitterisiko, sier Sorknes til P4.

Folkehelseinstituttet mener at sykehusene nå må gjøre noe med problemet. De hevder at den dårlige hygienen fører også til at tilliten fra pasienter og pårørende svekkes.

- Det hadde vært ønskelig om sykehusene hadde prioritert renhold bedre, spesielt i utsatte grupper som intensivavdelinger og barneavdelinger, fortsetter Sorknes.

Powered by Labrador CMS