sverige_colourbox
sverige_colourbox

Voksende renholdsbransje

I sverige har nettoresultatet for renholdsbransjen økt med 67 prosent på fire år, og virksomhetene tror på ytterligere vekst.

Publisert

Ifølge en ny bransje-rapport fra svenske Almega tror over 70 prosent av renholdsvirksomhetene at veksten i år vil ligge på fem prosent eller mer.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ikke bare renhold

Ifølge Cleannet.se, omsetter den svenske renholdsbransjen nå totalt for 16,5 milliarder svenske kroner årlig, og har nærmere 35 000 ansatte. Innen renholds- og servicebransjen finnes over 6 000 virsksomheter, og bransjen vokser hvert år gjennom at flere oppstår.

- En forklaring på bransjens positive utvikling er at bedriftene i dag tilbyr flere tjenester enn bare renhold. Noe som også påvirker bransjen, er at stadig flere legger ut renhold- og servicetjenester på anbud, sier Inger Jonasdotter, bransjeansvarlig for service-entreprenørene i Almega, til cleannet.se.

Kvalitet viktigst

Nærmere 40 prosent av service-kundene kjøper andre tjenester enn renhold, noe som tyder på en utvikling fra en tradisjonell rengjøringsbransje til en mer mangefasettert servicebransje.

Rapporten slår også fast at kvalitet er viktigere enn pris. Over 70 prosent mente kvalitet var viktigste faktor da de skulle kjøpe servicetjenester.

(Kilde: cleannet.se)

Powered by Labrador CMS