Desinfeksjonsrobot
Desinfeksjonsrobot

Robot rent

Roboter skal fjerne sykehusbakterier ved Sykehuset i Innlandet. Dermed skal de være bedre rustet mot sykehusinfeksjoner.

Publisert

For å kunne bekjempe sykehusbakterier mer effektivt har Sykehuset Innlandet nå gått til anskaffelse av fire desinfeksjonsroboter, en på hvert av sykehusene på Gjøvik, Lillehammer, Elverum og Hamar, skriver de i en pressemelding.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Sykehusinfeksjoner er et stort problem i helsevesenet, Sykehuset Innlandet har derfor kjøpt disse robotene for å stå bedre rustete til effektiv desinfeksjon der det er behov for det. De vil være et nyttig supplement til øvrige tiltak

Hygienesykepleierne skal nå utforme rutiner for bruken av robotene.

Erfaring fra blant annet Ullevål Universitetssykehus viser at robotene er effektive i de aller fleste sammenhenger.

Den er effektiv ved alle former for smittebekjempelse, foreløpig med unntak av tuberkulose. Det gjennomføres nå tester også for tuberkulose.

I tillegg til desinfeksjon av rom vil de ble brukt til desinfeksjon av medisinsk teknisk utstyr, de vil også kunne benyttes i ambulanser.

Robotene kan også benyttes til forebygging av smitte.

Robotene sprøyter ut en sky av giftfri væske som trenger inn i alle kriker og kroker, men trenger ikke gjennom tøy.

Si Kongsvinger har benyttet en slik robot i et par år, og har hatt stor nytte av den. Det er også en slik robot ved avdeling for medisinsk teknikk og behandlingshjelpemidler i Elverum, der den brukes til desinfeksjon av brukte behandlingshjelpemidler.

Avdelingssjef Ellen Hæreid Nylund ved avdeling for renhold og tekstiler har store forventninger til de nye robotene, som vil gjøre desinfeksjonene av infiserte rom raskere og sikrere.

Powered by Labrador CMS