Fluer colourbox811159

Puber opplever store flueplager

Den søramerikanske pubfluen har entret norske puber og kafeer og den formerer seg i rekordfart.

Publisert

Dette er ingen velkommen gjest, og formerer seg hurtig. For fem år siden fantes ikke denne fluen i Norge, nå er den blitt et problem på mange puber i Sør-Norge, melder Østlandsposten.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Voldsom formering Fluene tiltrekkes vist nok av gjær og eddiklukt, og trives godt i gamle tomflasker, ved ølrester eller der urin blir liggende. De beveger seg gjerne mellom urinal og tappekraner.

Problemet er aller størst i Oslo, men også flere byer i Sør-Norge plages.

- Disse fluene formerer seg i rekordfart, og kan gå fra et par individer til hundretusener på et par måneder, sier Preben Ottesen i Folkehelseinstituttet.

Fluen er noen få millimeter lang, brun i kroppen og har grå øyne. Bakteriene den bringer med seg er ikke farlige for mennesker, men kan føre til ordentlig magetrøbbel.

- Dersom noen skulle drikke en øl som hadde stått ute over natta, ville de nok få ordentlig magetrøbbel. De fleste merker nok dessuten om det ligger en flue i ølskummet deres, tror Ottesen.

(ANB-NTB)

Powered by Labrador CMS