MESSEILL

To renholdsmesser til høsten

I år blir det to renholdsmesser på norsk jord. RELE messa i Stavanger og en ny messeaktør planlegger messe i Letohallen.

Publisert

RELE messa Renhold, Drift og Vedlikehold reiser videre på sin rundtur i landet som planlagt, og i år blir det som sagt i Stavanger.Når, er fortsatt ikke bestemt. Leder i RELE (Renholdprodukters Leverandørforening), Ansgar Meling, bekrefter overfor renholdsnytt at det blir i løpet av høsten. Hvem som være teknisk arrangør blir bestemt i løpet av våren.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Fag og kompetansemesse Messearrangør Oro-nord tar opp kampen på messefronten og står bak en ny messe for renholdsbransjen, Fag- og kompetansemesse.

Truls Jacobsen i Oro uttaler at han Har fått tilbakemeldinger på at det trengs flere messer innen bransjen, og er derfor på plass med en konkurrent til RELE messa.

Fag og kompetansemessen mener han blir annerledes.- Vi kommer til å tilby de som er tjenesteytende innen renholdsbransjen å ha stands, slik at de kan vise hva de kan. Det er ofte slik at de som kjøper renholdstjenester ikke vet hvor de skal lete, og dermed kan de treffe aktuelle aktører på en messe.

Med NRI - Vi lanserte ideen for NRI -Norsk renholdsinstitutt som tente på dette med engang, de har lenge hatt et ønske om å legge landsmøte sitt der hvor messer arrangeres, forteller Jacobsen.

Derfor legges både landsmøte til NRI og messen til siste helga i august.- I og med at de legger landsmøte dit har vi allerede over hundre byråer som mulige utstillere.

Skal det bare være byråer som er utstillere? - Nei, leverandører av renholdsprodukter og maskiner vil jo være hovedtyngden og grunnpilaren i en slik messe, sier Jacobsen.

5000 kvadrat

Messe i Letohallen regner Jacobsen med at blir en suksess.- Jeg kan ikke se at det skal bli noe problem å fylle opp 5000 kvadrat. Slike messer tar plass, og vi har allerede fått signaler om at mange ønsker å delta.Blir dette den suksessen som vi regner med, vil Fag og- kompetansemessen bli en årlig messe her i Letohallen.

Er markedet stort nok?

Den nye messearrangører tror at markedet er stort nok.- Jeg tror at det plass til to renholdsmesser i Norge. Og er det ikke det så vil det beste tilbudet vinne. Letohallen nyter jo en stor fordel av å ligge i det sentrale østlandsområde, mener han.

Ikke plass til to messer

Leder av styret i RELE Ansgar Meling er ikke like sikker på at på bransjen er stor nok til to konkurrerende messer:

- Jeg er ikke like sikker på at leverandørene er villige til å bruke så mye ressurser på to messer i løpet av et år. I tillegg til en stor messe i løpet av året så er leverandørene ofte med på mange ulike fora, understreker Meling.

I tillegg så påpeker at den nye messa for RELES- medlemmer vil være å konkurrere med seg selv. RELE består i dag av 16 av største leverandørene på renholdsutstyr og maskiner.

Meling er representant for Lilleborg Profesjonell i RELE, og han tror ikke at de som en stor aktør på norske markedet er villige til å bruke så mye ressurser på to messer.

Powered by Labrador CMS