Krever inngrep mot bruk av sølvpartikler

Etter at svenske forskningsresultater har vist at bruken av sølvioner i produkter gjør bakterier resistente overfor antibiotika, krever opposisjonen i Danmark at det offentlige griper inn.  

Publisert

De vil at det offentlige gå inn for å kjøpe så få produkter med sølvioner som mulig på bakgrunn av de svenske forskningsresultatene, ifølge det danske fagbladet Ingeniøren.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

De ønsker også at Danmark skal arbeide for grenseverdier for sølv, så man unngår å gjøre bakterier resistente over for vanlig antibiotika.

Flere produkter

Både under Amsterdam messa og i under Renhold, Drift og Vedlikehold i Trondheim kunne renholdsbransjen i Norge oppleve at bruken av sølvioner er på fullfart inn i bransjen. I Amsterdam var det mopper med sølv, og i Trondheim var det såpedispensere med bakteriedrepende sølv.

En rekke partier i Danmark vil nå sette en stopper for at sølvpartikler brukes til at drepe bakterier i plastre, vaskemaskiner og annet utstyr.

Vi skal la det offentlige gå i spissen og innføre restriksjoner på innkjøp av produkter med sølvioner, uttaler sundhedsordfører i Danmark Charlotte Fischer, til Ingeniøren.

Bekymret

Videre uttaler hun at hun er bekymret over at enda et stoff viser seg å skape resistente bakterier, og mener at Danmark må gjøre alt de kan for at stoffer som mistenkes å skape resistens fjernes. Planen er å gjøre som i Sverige å begrense det offentliges innkjøp av dette.

Charlotte Fischer vil i første omgang be sundheds- og miljøministrene se på problematikken.

Sverige har allerede satt sølv på EU's dagsorden. Og har oppfordret myndighetene til å la sølvpartikler kommer under EU's biociddirektiv.

Powered by Labrador CMS