Rengjøringshjelp stjal sprit

TV 2 viser til sjokk resultater etter at de har testet tre rengjøringsbyråer som selger renhold til privatpersoner.

Publisert

Det viser seg at stadig flere kjøper seg rengjøringstjenester hjemme, og det burde være et marked for flere. Men det svarte markedet er enormt stort, og det viser seg å være vanskelig å finne byråer som vasker hvitt, melder kanalen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Under dekke av å være helt vanlige kunder med liten rengjøringsiver, bestilte de firmaene Renhold.no, Renholdspartner øst og CityMaid til å komme hver sin dag i midten av januar. Testen ble utført i samarbeid med Teknologisk Institutt.

CityMaid er en av største aktørene i landet på hjemmerenhold. Under opptaket viser det seg at den ene av renholderne forsyner seg med sprit og likør fra barskapet i leiligheten.

Dårlig renhold

Rengjøringen var heller ikke utført godt nok. De brukte støvsuger inne i dusjen og huseierens håndklær til å tørke av speilet, og det ble brukt mye vann på parkettgulvet.

Ikke godkjent.Teknologisk Institutt sin ekspert Inger Dahl er sjokkert når hun ser oppførselen til de to renholderne, for rengjøringsarbeidet er dårlig og oppførselen er under enhver kritikk, melder kanalen.CityMaid får godkjent på bare tre av sjekkpunktene.Firmaet får ikke godkjent.

Sjokkerte Daglig leder Elisabeth Sagvik i CityMaid uttaler til TV2 at hun er sjokkert når de ser hva deres ansatte gjorde.- Jeg er sjokkert og veldig lei meg, dette er ikke det vi ønsker å stå for, så her har vi på en eller annen måte gjort en feilansettelse, forklarer Sagvik.I et brev til kanalen skriver hun at CityMaid har nå tatt noen grep for å sikre fremtidig fornøyde kunder og en lav klageprosent. Det vi konkret har gjort er å ansette en HR/personalmedarbeider som skal jobbe med personalutvikling i alle ledd. I tillegg har CityMaid endret noen av sine rutiner med bakgrunn i den omtalte saken."

Test av Renhold.no Oslofirmaet har tidligere vunnet pristest i Aftenposten. Stort sett var de effektive, og rengjorde de flatene som var avtalt.Men skal vi tro testen så mangler det kunnskaper i renholdsfaget. Parkettgulvet ble rengjort med for mye vann. I tillegg ble det brukt papir til støvtørking, og ikke mikrofiber som gir det beste resultatet. Renhold.no fikk godkjent på fem punkter, men ikke på seks.

Resultat: - Godkjent Renhold.no får godkjent på fem punkt, ikke godkjent på seks. Særlig støv og fett ble flere steder liggende til tross for at de hadde tørket over..

Alam Faiz er daglig leder på Renhold.no. Han var selv med på jobb under testen. og er fornøyd med resultatet. Han er ikke enig at mikrofiber er det beste alternativet til hjemmerenhold.

Test av Renholdspartner Øst Her brukes det mikrofiberklut, men den brettes ikke riktig når de rengjør, inventarmoppen brukes som en feiekost og gulvvasken gjøres helt feil.Moppen dyppes og vris opp i en bøtte vann. Noe som vil medføre belastningsskader hos de ansatte.Resultat: - Bra nok Renholdspartner øst får godkjent på fem punkter, men ikke på seks, samme resultat som forrige firma. Stort sett var støvsugingen bra, mens det lå igjen støv der de hadde tørket.

. Renholdspartner øst er passe fornøyd.- Resultatet kunne vært litt bedre, men altså renholderen kommer inn i en helt ny leilighet, og det er menneskelig å gjøre feil, uttaler de.

Innslaget i sin helhet kan du se TV 2 hjelper deg torsdag klokken 20.30.

Mer om denne saken kan du lese her

"
Powered by Labrador CMS