stetoskop
stetoskop

Sykefraværet litt ned

Sykefraværet gikk litt ned i første kvartal i år, sammenliknet med samme periode i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Publisert

Det samlede sykefraværet sank fra 7,4 prosent til 7,3 prosent fra første kvartal 2006 til første kvartal 2007, melder nettstedet ledernett.no

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det tilsvarer en prosentvis nedgang på 1 prosent.

" Fortsatt langt fra målet- Det er positivt at vi nå kan registrere en liten nedgang i sykefraværet selv om vi fortsatt er et stykke unna målsettingen i IA-avtalen om 20 prosent reduksjon, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Fortsatt vil fokuset være tettere oppfølging av de sykmeldte, varsler han. Statsråden håper at dette vil bidra til å forsterke en positiv utvikling.

Nedgang for mennMens det legemeldte sykefraværet gikk ned fra 6,2 til 6,0 prosent, økte det egenmeldte fra 1,2 til 1,3 prosent.

Det er mennene som har stått for nedgangen. For kvinnene er fraværet uendret på 9,2 prosent.

Nedgang i bygg og anleggTransport og kommunikasjon og bygge- og anleggsvirksomhet er de virksomhetene som har hatt den største nedgangen med 3,5 prosent. Forretningsmessig og finansiell tjenesteyting økte mest.

Det er også en tendens at andelen langtidsfravær går ned.

Kommunal forvaltning har det høyeste sykefraværet med 9,2 prosent.

Powered by Labrador CMS