Dynge

Myndighetene må på banen

Partene i arbeidslivet kan ikke rydde opp i renholdsbransjen alene. Myndighetene må på banen, fastslår Erna C. Dynge i Arbeidsmandsforbundet.

Publisert

Erna C. Dynge er valgt til forbundsleder av Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) for en ny fireårsperiode, og hun gir ikke opp kampen for en renere og mer seriøs renholdsbransje.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ren Utvikling er et tiltak som Arbeidsmandsforbundet sammen med arbeidsgiverorganisasjonen Servicebedriftenes Landsforening (SBL) står bak.

– Ren Utvikling fungerer som bransjeutviklingsprogram, men alene kan ikke ordningen ordne opp i bransjeutfordringene, sier Dynge.

Første gangen Ren Utvikling ble opprettet var myndighetene med. Når de trakk seg ut falt ordningen, for så å bli opprettet igjen i 2005 av NAF og SBL.

Handlingsplan

I mange år har bransjen slitt med svart arbeid, dårlige arbeidsvilkår og arbeidsmiljø, for høye ytelser, sosial dumping og skattesnusk.

– Alle disse problemene krever tiltak, her er det ikke snakk om enten det ene tiltaket eller det andre. Det er flere ting som må gjøres.

Norsk Arbeidsmandsforbund har flere tanker om hvordan disse problemene skal løses. Men det viktigste er at arbeids- og inkluderingsdepartementet må komme på banen.

– Vi har vært i dialog med statsråd Bjarne Håkon Hanssen om å komme sammen med partene i arbeidslivet å diskutere problemene vi står ovenfor, og lage en skikkelig handlingsplan med tiltak, forteller forbundslederen.

Mer om denne saken kan du lese i utgave 3 2007 av Renhold.

Powered by Labrador CMS