lege og pasient
lege og pasient

Krever bedriftshelsetjeneste for alle

Verdens helseorganisasjon lanserer en global helseplan for arbeidstakere. Norske myndigheter må følge opp med å sikre at alle får tilgang på en god bedriftshelsetjeneste, krever LO.

Publisert

Cirka 67 prosent av den norske befolkningen er omfattet av bedriftshelsetjenesten, ifølge Statistisk sentralbyrå. Dette er langt flere enn i mange andre europeiske land, hvor mindre enn 10 prosent av befolkningen har tilgang på en slik tjeneste.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- LO er opptatt av at bedriftshelsetjeneste skal være tilgjengelig for alle, og at det skal være en obligatorisk godkjenningsordning, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes.

En godkjenningsordning vil sørge for at arbeidsgiver og arbeidstaker kan være sikre på at tjenesten er i samsvar med oppgavene en bedriftshelsetjeneste er pålagt.

Landsorganisasjonen har hatt møter med Helse- og omsorgsdepartementet og Arbeids- og inkluderingsdepartementet i forbindelse med Verdens helseorganisasjons helseplan for arbeidstakere.

Powered by Labrador CMS