vaskebøtte

Snuser på vaskestøtten

Etter at Sverige innførte skattefradrag på hjemmeservicetjenester, er det duket for at også norske politikere kan snuse på ordningen.

Publisert

Skattefri vaskehjelp kan bli den nye kontantstøtten, skriver politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

"Skattefradraget var en av de mer populære sakene de borgerlige vant valget med. Som med den norske kontantstøtten fikk saken også en symbolverdi, som markerte politiske skiller, og som med kontantstøtten engasjerte den mange flere enn den berørte direkte", skriver Simonsen.

Voldsom svensk pågang

Bare noen uker etter at det ble innført skattefritak på hjemmeservicetjenester i Sverige, melder svenske rengjøringsbyråer om en voldsom pågang. Nå som flere kan ta seg råd til hjelp i hjemmet, regner de med å doble omsettingen på kort tid.

Høyres ordførerkandidat i Bergen, Trude Drevland, sto i går frem med sin 82-årige vaskehjelp, Karen Johannessen, som vasker hos politikeren for "lommepenger". Drevland mener det er helt naturlig å ha vaskehjelp, og vil derfor gi skattefritak til de som skaffer seg det.

Men mens Drevland tror det er mange som ønsker å være vaskehjelp der ute, er Partileder Erna Solberg skeptisk til å presse arbeidsmarkedet ytterligere.- En smal sak

Simonsen synes ikke det er overraskende at også norske politikere har begynt å snuse på en ordningen.

"Skattefradrag for vaskehjelp og annen hjemmehjelp er i utgangspunktet en smal sak. Ifølge Skattebetalerforeningen må man i dag ha inntekt på godt over millionen for at det skal lønne seg å betale andre for å vaske. Langt flere unner seg det likevel, men det er bare snakk om ti prosent på landsbasis og rundt 20 prosent i en storby som Oslo. Men problemstillingen angår alle; både de som har råd til det, de som ikke har råd og de som gjør jobben. Skulle et slik forslag bli fremmet og vedtatt vil en større andel av befolkningen se seg råd til å la andre vaske møkka si", skriver hun.

(Kilde: dagbladet.no)

"
Powered by Labrador CMS