Pissoir

Fremtidens urinaler uten vann ?

Norsk forskning tyder på at det er best med urinaler uten vannspyling, de er billigere å installere og drifte enn tradisjonelle urinaler med spyling. Med riktig renhold er lukta heller ikke vond, melder forskning.no  

Publisert

Professor Oddbjørn Sjøvold ved Høgskolen i Oslo har deltatt i undersøkelse av den beste metoden for renhold av spylefrie urinaler. U

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

rinaler uten vannspyling er rimeligere å installere, fordi de ikke trenger vanntilkopling, og de forbruker ikke vann til spyling når de er i drift.

Ved riktig montering og vedlikehold avgir de heller ikke mer lukt enn vanlige vannspylte urinaler, sier Sjøvold til forskning.no.

Det skal visst nok være installert vannfrie urinaler i Taj Mahal i India på fasjonable hoteller. Ifølge artikkelen er dette en trend som begynner å ble populært, og Norge er på vei etter.

Viktig med renhold

Det norske firmaet Intra lanserte for to år siden et spylefritt urinal i rustfritt stål. På modellen de lanserte skulle silikonmembran i bunnen lukke til avløpet når urinalet ikke var i bruk, og dermed forhindre vond lukt på toalettet.

Men luktproblemene var ikke løst i første omgang og derfor kom det i gang et samarbeid mellom ISS, Intra og Sjøvold. Tester med ulike typer rengjøringsmidler er nå gjennomført.

Undersøkelsene viser at det beste resultatet for lukt går imidlertid til vanlig vannspylt urinal rengjort bare med vann, selv om forskjellene ikke er store.

Men tatt i betraktning de mye lavere installasjons- og driftskostnadene ved spylefrie urinaler, og at du kan unngå avleiringer og forsteininger i avløpsrørene, kan spylefrie urinaler i fremtiden være å foretrekke.

Mer spylefrie urinaler finner du på hos forskning.no

"
Powered by Labrador CMS