SFT bekymret for nanoprodukter

Statens forurensningstilsyn (SFT) er bekymret for økende bruken av og utslippet fra nanoprodukter. De lover å se nærmere på miljøfarene.  

Publisert

SFT opplyser til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at de ikke har gått dypt inn i dette temaet ennå, melder avisa Firda. Men de har oppnevnt en arbeidsgruppe som skal se på problemene knyttet til nanoteknologien.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Vi er bekymret for økningen i bruk og utslipp av nanopartikler av sølv og bakteriedrepende midler i ulike produkter, og derfor er dette en sak vi kommer til å følge opp. Vi har hatt et møte med Samsung, der vi blant annet har understreket deres produktansvar. Det finnes imidlertid ikke noe særskilt regelverk for nanopartikler, og så langt er det heller ikke god kjennskap til effekten av utslipp fra nanoteknologien, sjefingeniør Inger Grethe England i SFT, til avisen.

Det amerikanske forurensningstilsynet US-EPA vurderer nå strengere regulering av bakteriedrepende nanopartikler. Saken er også til vurdering i EU, blant annet fordi forskning fra Uppsala i Sverige viser at sølvpartiklene kan føre til antibiotikaresistens hos bakterier.

Powered by Labrador CMS