MIKROBØLGEOVN

Desinfiser med mikrobølgeovn

Mikrobølgeovnen viser seg å være et kraftig våpen mot flere mikroorganismer som E. coli, salmonella og Giardia.

Publisert

Ifølge en amerikansk studie så funker altså mikrobølger mot mikroorganismer. På nettstedet forskning.no refererer de til en pressemelding fra professor Gabriel Bitton ved University of Florida.Det kan være et nyttig tips for dem som ikke har andre muligheter til å desinfisere svamper, kluter og skrubbere enn å putte dem i mikrobølgeovnen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Vibrerende vann

Noen minutter i mikrobølgeovnen er en billig, praktisk, rask og trygg metode å desinfisere husholdningsartikler på, ifølge Bittons studie.Mikrobølgeovnen virker ved å få vannmolekyler til å vibrere. Dette er grunnen til at det er bedre å zappe våte enn tørre svamper. Det er fortsatt uklart hvor mye av den steriliserende effekten som oppnås av henholdsvis varmen og strålingen.

To minutter holder To minutter på full styrke dreper bakteriene i oppvasksvampen og andre husholdningsartikler. Bare pass på at tingene er våte så de ikke tar fyr.

Pass opp for brannfare Svamper, kluter og skrubber som skal inn i mikrobølgeovnen bør altså være gjennomvåte på forhånd, forskning.no melder om at Bitton har mottatt klager på at svampene har tatt fyr. I den aktuelle studien ble det brukt cellulosesvamper, svampene som har tatt fyr kan være av en annen sammensetning. De må heller ikke inneholde metall.

Som de fleste av dere vet er svamper og kluter spesielt attraktive for mikrobene, fordi de er fuktige det hjelper bakteriene å overleve. Og selv om de tørker, blir ikke bakteriene borte, der kan mikrobølgeovnen hjelpe deg.

Du kan lese mer om denne studien her.

"
Powered by Labrador CMS