vaskhendercolourbox806874
vaskhendercolourbox806874

Vil ha hygieneråd

Den danske bransjeforeningen for renholdsprodukter ønsker seg et hygieneråd. Nå øker de presset på politikere.

Publisert

SPT (Bransjeforeningen for såpe, parfyme og teknisk/kjemiske artikler) melder i siste utgave av Rent i Danmark at et eget hygieneråd må på plass. Jobben med å sette en styringsgruppe er i gang.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

STPs næringsseksjon ønsker at gruppa skal ledes av en uavhengig og sakkyndig person.

Bedre koordinering

Allerede et 30 talls organisasjoner, foreninger, kommuner, sykehus og skoler meldt sin interesse for et slikt arbeid. Det i seg selv involverer minst tre danske ministere.

-Det er lysende klart for oss at det mangler en koordinering av innsatsen for bedre hygiene, sier Morten Rønanger i SPT til fagbladet.

Visjonen for hygienerådet er at Danmark skal bli et renere, og mer hygienisk sted å være. En stor del av jobben blir å jobbe med holdningsendring.

De mener blant annet at det er et stort hull i danske barns oppvekst når det gjelder hygiene.

Smitte og håndvask - Vi i Danmark tror at vi er i front, men det stemmer ikke alltid. Det er ikke for å skape arbeidsplasser at franske og tyske bakere har en egen kassadame for å ta imot penger. Det er jo selvsagt lurt å skille penger og mat fra hverandre, sier Rønanger.

Bransjeforeningen i Danmark mener at de har en god sak. Årlig koster dårlig hygiene 3400 menneskeliv, og et større milliard beløp i sykefravær.

Powered by Labrador CMS