Renholdsnytt 4/2019 er ute nå

Selv om det viktigste er at rengjøringsmidler brukes trygt i praksis, er det enkelte arbeidsgivere som sliter med de mer formelle aspekter rundt kjemikaliehåndtering. Se hva du kan lese om i den nyeste utgaven av Renholdsnytt.

Publisert

I Renholdsnytt 4/2019 kan du lese om følgende:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Leder: Et ekte miljøengasjement
«En grønn bølge skylder over renholdsbransjen i Norge.»
Les lederen her

Vokser til nye høyder
Rolf Schjølberg, daglig leder for Røros Produkter AS, takker en ny generasjon for at selskapet løfter seg mot nye høyder.

Høring om renholdsforskrifter
Arbeidstilsynet ønsker å gjøre flere mindre endringer til forskriftene. De ber om innspill innen 1. oktober 2019.

Penere lønnsutvikling for ledere
Renholdsledere i virksomhet har totalt fått økt sin lønn med 10,1 prosent regnet over de siste fire årene.

Tilbyr ansatte gratis norskkurs
Mange dyktige medarbeidere i renholdsbransjen har utenlandsk bakgrunn og snakker lite norsk. Gode språkferdigheter fører til mer effektiv kommunikasjon og bedre service, mener ledere og ansatte.

Streng straff for bruk av ulovlig arbeidskraft
Et ektepar, som hadde hvert sitt enkeltmannsforetak hvor de tilbød renholdstjenester, er i Oslo Tingrett dømt til ubetinget fengsel i 10 og 11 måneder for brudd på utlendingsloven. I tillegg dømmes de til å tåle inndragning av til sammen 1,5 million kroner. Begge har anket dommen.

God kjemi på 1-2-3
Selv om det viktigste er at rengjøringsmidler brukes trygt i praksis, er det enkelte arbeidsgivere som sliter med de mer formelle aspekter rundt kjemikaliehåndtering.

Unngå juks med anbudene
Offentlige anskaffelser kan være en kilde til besvær. Advokat Robert Myhre kjenner begge sider av forhandlingsbordet og gir gode råd om ryddig opptreden i anbudskonkurransene.

Portrettet: Hege Sarre-Hammer
Messegeneralen
Ivrig stiller leverandørene opp på messer for at du og jeg skal kunne se det nyeste på markedet. Én som bidrar til å gjøre det mulig, er Hege Sarre-Hammer.

Konferanse med vitamininnsprøytning
Fra 2020 blir Viken landets mest folkerike fylke. De fylkeskommunale renholderne har lenge forberedt seg på å løfte i samlet flokk, og i sommer avholdt de sin egen motivasjonskonferanse.

Innkjøp for 16,7 milliarder
Eiendom, i betydningen leie, renhold, energi og vakt, utgjør den tredje største innkjøpskategorien i statsforvaltningen.

Kronikk:
Historien om tilblivelsen av INSTA 800
Del 1: Europeisk standardiseringsarbeid i CEN/TC328. Revidert utgave av renholdsstandarden
«INSTA 800 - Rengjøringskvalitet – System for å fastsette og bedømme rengjøringskvalitet» ble utgitt første gang i 2000, og norsk versjon av 4. utgave av standarden ble utgitt den 14. mars i år. Da er det kanskje på sin plass å gi en liten orientering om hvordan standarden ble til, skriver Steinar K. Nilsen

NHO: Renhold og FDV fusjonerer
De to bransjeforeningene Renhold og Eiendomsservice og FDV har vedtatt å fusjonere fra nyttår.

Juss og arbeidsmiljø:
Klar over fortrinnsretten
Bedriften har et udekket behov for arbeidskraft og har utlyst en stilling internt og eksternt. Har bedriften husket å ta høyde for reglene om fortrinnsrett?

I tillegg finner du våre faste sider med:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Se hva vi skriver om her

Powered by Labrador CMS