Renholdsnytt 2/2018 er ute nå

I denne utgaven kan du lese om at godt renhold skaper trivsel. Vi håper dette bladet også skaper god trivsel, og har mye godt lesestoff å by på.

Publisert

I Renholdsnytt 2/2018 kan du lese om følgende:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Leder: Godt renhold starter ved inngangen
«For det er verdt å merke seg at svært få stopper for å tørke av seg under skoene. De aller fleste går av seg skitten under skoene.»
Les lederen her

Alle gikk for renhold som valgfag
Ved OsloMet har alle FM-studentene i årets avgangskull valgt å fordype seg i renhold. Det åpnet opp for at også ledere med renholdsansvar fikk muligheten for faglig påfyll.

Offentlig godkjent nettskole
Cleaning.no er blitt offentlig godkjent som nettskole av Kompetanse Norge. – Det er et kvalitetsstempel for oss, sier Trond Husby.

Fruktbart å samle de små
De regionale verneombudene for renholdsbransjen har det siste året avholdt flere samlinger for småbedrifter. Det har løftet HMS-arbeidet deres.

Hygienestandard ga stort kvalitetsløft
Rigshospitalet i København har virkelig satt arbeidet med DS 2451 i system. Det krever mye innsats, men renholdskvaliteten har økt og kostnadene gått ned.

Spesialrenhold som er god økonomi
– Teppe- og møbelrens er i høyeste grad spesialrenhold. Kan du ikke dette faget, risikerer du å ødelegge store verdier.

Stadig flere velger PVC-frie gulv
– I dag vil mange ha miljøvennlige gulv som helst er frie for både ftalater og PVC. De er mye mer vedlikeholdsvennlige enn PUR-behandlede gulv, hevder Inge Hansen.

Gulv er en oversett kilde til infeksjon
Gulv har større betydning for sykehushygiene enn tidligere antatt. Gulv med smitte kan nemlig bidra til å spre infeksjoner.

– Renholdet starter i døra (innhold fra annonsør)
– 90 prosent av skitten kommer utenfra. Med riktige gulv i inngangspartiet kan 80 prosent stoppes der.

Portrett: Anne-Marthe Isaksen
Mot nye horisonter
– Det vil fortsette å være behov for manuelt renhold en god stund fremover. Men måten renholdet utføres på, vil endre seg.

Rett dyse kan gi 99 prosent mindre i lungene
Det er svært store forskjeller mellom sprayflasker som brukes til rom- og sanitærrengjøring i Norge. Ved å bytte dyse kan man spare luftveiene for nesten all inhalering av partikler.

Ulik påvirkning av luftveiene
STAMIs forskning skiller også mellom de ulike partikkelstørrelsene. Mengden av både store og små dråper avhenger sterkt av dysen som brukes.

Satser sterkere på faget
Ikke mindre enn fire foredrag sto på programmet da et av NFSRs lokallag nylig inviterte til seminar om avfall og kildesortering.

Allsidig renhold på Frambu
– Vi har det meste: Skole, barnehage, svømmebasseng, gymsal, overnatting, kjøkken, kontor og litt smittevern. Lyst til å komme på besøk?

I tillegg finner du våre faste sider med:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Se hva vi skriver om her

Powered by Labrador CMS