Faksimile Stami Hanvold

Miniseminar om mekaniske arbeidsbelastninger

Statens arbeids­miljø­institutt arrangerer frokost­seminar 12. mars kl. 09. Om du ikke kan være med i Oslo, kan du se et opptak av seminaret på nett i etter­kant.

Publisert

Faksimile med Therese Nordberg Hanvold fra Stami.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Vitenskapelige studier tyder på at ulike risiko­faktorer kan ha betydning for utvikling av muskel­skjelett­plager. Både psyko­sosiale arbeids­forhold og mekaniske belastninger er viktige.

En av de mest omfattende utfordringene for arbeids­helsen i Norge er plager og problemer knyttet til muskel­skjelett­systemet, og over 50 % av sykefraværet i Norge er knyttet til dette.

I følge leve­kårs­under­søkelsen fra 2009 oppgir 33 % av kvinnelige arbeids­takere og 22 % av mannlige arbeids­takere å ha nakke-skulder­smerter relatert til arbeidet. I tillegg oppgir 17 % av kvinnene og 15 % av mennene å ha arbeids­relaterte ryggsmerter.

Er det mulig å vekte mekaniske risiko­faktorer i forhold til psyko­sosiale risiko­faktorer? Og hvilket forebyggings­potensial ligger i å forbedre mekaniske og psykososiale arbeids­forhold? På frokost­seminaret 12. mars ser Stami nærmere på dette.

Foredrags­holder er fysio­terapeut og forsker Therese Nordberg Hanvold ved Statens arbeids­miljø­institutt. Hun har studert nakke- og skulder­plager blant unge arbeidstakere, med spesielt fokus på mekanisk arbeids­belastning.

Frokost­seminaret starter kl. 09.00. Seminaret er gratis, men du må melde deg på på forhånd (følg lenke under).

Om du ikke har anledning til å se presen­tasjonen direkte, kan du se den i opptak som legges ut på Stamis nettsider i etterkant av frokost­seminaret.

Kilde: Frokostseminar 12. mars: Hvordan påvirker psykososiale arbeids­forhold og/eller mekaniske arbeids­belastninger risiko for muskel­skjelett­plager?

Powered by Labrador CMS