HMSTinget2014
HMSTinget2014

Bli med på HMS-Tinget!

HMS-Tinget er en årlig konferanse for verneombud, hovedverneombud, HMS-ansvarlige, ledere og andre som er involvert i virksomhetens HMS-arbeid. I 2014 går den av stabelen 3. og 4. juni.

Publisert

I tillegg til foredrag, blir det relaterte utstillinger. Arrangør Jarle Hellum i HMS Norge demonstrerer HMS-verktøy under en tidligere konferanse.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

HMS-Tinget arrangeres av HMS Norge og har typisk rundt 300 deltakere. Du kan melde deg på den 3. eller 4. juni, eller begge dager. I år arrangeres det på Quality Hotel Expo, Fornebu. Les mer og meld deg på her.

3. juni: Workshop for AMU-medlemmer. Tema: HMS-økonomi

Arne Bernhardsen, Fagredaktør i Gyldendal Arbeidsliv og forfatter av håndboken «Arbeidsmiljøutvalget» gir et overblikk over AMUs arbeidsoppgaver, kompetanse og gjennomslagskraft i en organisasjon.

Hvordan kan vi beregne lønnsomheten av investeringer i HMS-tiltak? Metoder og eksempler. Ved Christian H. Rafn og Chris Ottesen, Sunne organisasjoner.

Slik investerte vi lønnsomt i HMS. Om Postens store HMS-satsing de siste årene og hvordan arbeidet kan kopieres av andre. Ved Johan Swärd, HMS-direktør i samarbeid med seniorrådgiver Kjellaug Jota

Dialog og workshop. Hvordan gjør vi det? Hvilke konkrete muligheter og begrensninger bør AMUs arbeid innebære. Ved Arne Bernhardsen

4. juni: Verneombudets dag. Tema: Hvordan skape bedre arbeidsmiljø og sikkerhetskultur?

Åpning ved Steinar Aasnæss, direktør Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse (NOA): Hvilke utfordringer finnes det innen de enkelte bransjer og hvilket verktøy har NOA for kunnskapsbasert HMS arbeid?

Jobbhelsa – hvem har ansvaret og hvordan ta vare på den? Ved Ørn Terje Foss, fagsjef arbeidsmiljø og helse i NSB, kjent fra NRKs programserie PULS og forfatter av boken «Jobbhelsa»

Måling av sykenærvær og stresslekkasjer. Hva skjer med produktiviteten? ved Hilde Grønningsæter, Humentor

Parallellsesjon:

Parallellsesjon A: Psykososialt arbeidsmiljø

Parallellsesjon B: Fysisk arbeidsmiljø

Felles:

Utdeling av prisen Årets Verneombud. Prisen utdeles i samarbeid med HMS Norge, bladet HMS-magasinet og Sunne organisasjoner as

Hvorfor må jeg snakke med leder? Jeg vil helst snakke med legen når jeg er syk! Om restarbeidsevne, tilrettelegging og oppfølging av sykemeldte. Ved Jan Strømme, HMS-sjef i DnB

Verneombudsarbeid i praksis. Erfaring satt i system. Tips og råd fra et erfarent hovedverneombud. Ved Jan Flenstad, tidligere HVO i Posten Norge og forfatter av bok om praktisk verneombudsarbeid.

Powered by Labrador CMS