ffs_aapning

Åpnet tidenes største seminar

I dag åpnet Bergens ordfører Trude Drevland og Trond Holm Johansen tidenes største Seminar for sykehusrenhold i Bergen.

Publisert

Jorunn Kleiva, i seksjon for pasientsikkerhet vedHaukeland Universitetssykehus, forteller en fullsatt sal hvordan renhold kan være med å bekjempe smitte ved et sykehus.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Med 164 påmeldte, er det rekord for seminaret som i år arrangeres for 17. gang.

– Vi har fått noen frafall, men allikevel er dette det høyeste antallet deltakere vi har hatt, sier Trond Holm Johansen, leder i Forum for Sykehusrenhold (FFS).

Årets viktigste begivenhet

Trude Drevland og Trond Holm Johansen

Det er FFS som arrangerer seminaret, og Trond tror den høye deltakelsen skyldes at ryktet går, og at arrangementet begynner å bli godt kjent rundt på sykehusene.

– Jeg tror vi kommer ti å få noen spennende dager her, for vi har et bra program foran oss. Det viktigste med FFS er det vi gjør nå; treffer hverandre og deler kunnskap, sa Trond da han åpnet seminaret i dag.

Mercedesen i institusjonen

Den offisielle åpningen ble gjort av ordfører Trude Drevland, som la vekt på renholdernes betydning for sykehusene i det ganske land:

– Vi hører mye om smittespredning på sykehus, og vi vet at alle deler av virksomheten har ansvar for å bekjempe dette. Men det er uten tvil dere som gjør en av de viktigste jobbene, sa Drevland.

Ordføreren har selv jobbet som avdelingsleder ved et sykehus, hvor hun var med på å innføre moppesystem på 70-tallet. Hun fortalte om omfattende opplæring, blant annet hos Kjell Baard Danielsen og Teknologisk Institutt.

– Etter det har jeg alltid kalt renholdsvogna for Mercedesen i institusjonen, sa Drevland.

Innholdsrike dager

Seminaret finner sted på Scandic Bergen City Hotel, og i løpet av tre dager skal deltakerne få med seg en rekke foredrag, besøke leverandørmesse, løse oppgaver og treffe andre som planlegger sykehusrenhold i det daglige. Det blir også tid til litt sightseeing i Bergen, samt generalforsamling for arrangøren Forum for Sykehusrenhold.

Dette er noen av temaene for foredragene:

  • Hvordan kan renhold bekjempe smittespredning?
  • Hvordan takle stress, press og omstillinger?
  • Hospitaldrift Renhold ved Haukeland Universitetssykehus
  • ANTImotivasjonsforedrag
  • Kundebegeistringsledelse

Les mer om seminaret på nettsidene til Forum For Sykehusrenhold

Powered by Labrador CMS