rvo
rvo

– Bør finansieres over statsbudsjettet

Under høringen av statsbudsjettet i begynnelsen av måneden, anmodet Virke at staten bør finansiere ordningen med regionale verneombud (RVO) i overnattings- og serveringsvirksomhetene og renholdsbransjen.

Publisert

Virke har i lang tid vært kritiske til finansieringen av RVO-ordningen, som i dag finansieres ved at arbeidsgiverne betaler en avgift på 0,065 % av brutto lønnsutgifter, inkludert lønnskostnader for ansatte som arbeider med administrasjon.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I statsbudsjettet til den nye regjeringen er det foreslått bevilget 10,6 millioner som skal dekke kostnader som Arbeidstilsynet har ved å administrere RVO-ordningen. Det som ikke er omtalt i budsjettforslaget er selve finansieringen av ordningen.

Virke sa følgende om dagens finansieringsløsning i sin høringsuttalelse:

– Dette innebærer at seriøse virksomheter er med på å finansiere en ordning som retter seg mot useriøse aktører. Virke mener ordningen bør finansieres over statsbudsjettet. Dette vil medføre en relativt liten utgift for myndighetene, men vil ha en tilsvarende stor prinsipiell betydning for virksomhetene.

Virke understreket også at relevante organisasjoner må få plass i styret av ordningen – slik er det ikke i dag.

"

Les hele høringsuttalelsen til Virke her

Powered by Labrador CMS