Tork_Skincare_S1_dispensers_with_certification
Tork_Skincare_S1_dispensers_with_certification

Tork lanserer såpe­dispenser serti­fisert bruker­vennlig

SCA, med merke­varen Tork, har som den første på markedet fått sine hudpleie-dispensere sertifisert bruker­vennlig av det svenske Reumatiker­förbundet for sin universelle utforming.

Publisert

Hele Torks Skincare-serie er nå sertifisert av det uavhengige svenske Reumatiker­förbundet (SRF). (Foto: SCA)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det svenske Reumatiker­förbundet har sertifisert hele Skincare-serien som bruker­vennlig for både slutt­brukere og renholdere.

I offentlige toalettrom må hygiene­løsninger være tilgjengelige for alle, også for brukere med redusert håndkraft, som for eksempel funksjons­hemmede, eldre eller små barn.

SCA har derfor lansert den nye serien hudpleie­dispensere som er spesielt enkle i bruk – både for brukerne og renholderne som fyller på og holder dem rene. Det skal være den første dispenser­serien på markedet som er sertifisert «brukervennlig» av en uavhengig organisasjon.

Dispenserne i Torks Skincare-serie er enkle å etter­fylle og holde rene for renholderne og annet service­personale. (Foto: SCA)

Universell utforming

Å få ut såpe av dispenseren virker kanskje som en enkel oppgave. Men for personer med redusert håndkraft, som for eksempel barn, eldre og personer med funksjons­hemming, oppleves ofte trykknappen som så hard at de sliter med å få ut såpe.

Tork var i kontakt med det svenske Reumatiker­förbundet (SRF) allerede i 2011 i forbindelse med utviklingen av de nye skumsåpe­dispenserne. Resultatet er nå at hele Tork Elevation serien av hudpleie­dispensere er sertifisert.

Enkelt for renholderne

Sertifiseringen fremhever at dispenserne er enkle å trykke på knappen for å dosere såpe eller andre hudpleie­produkter, men også enkle å etterfylle og holde rene for renholderne og annet service­personale.

SRF har lange tradisjoner for testing, evaluering og sertifisering av kommersielle produkter.

- For personer med redusert håndkraft kan en liten detalj i produktets design være helt avgjørende. Det svenske Reumatiker­förbundet har et meget konkret oppsett for produkt­testing, og registrerer ting som andre kanskje ikke ville reagere på når det gjelder funksjonalitet og bruker­opplevelse, sier Peter Bergman, Global Technical Innovation Manager hos SCA.

Kilde: Tork lanserer såpedispenser sertifisert brukervennlig

Powered by Labrador CMS