Karcher multi støvsugere
Karcher multi støvsugere

Kärcher med nye grovsugere

Produsenten Kärcher har lansert en ny serie multi­funksjonelle støv­sugere beregnet på oppsuging av grov smuss og væske, såkalte grov­støvsugere.

Publisert

Kärcher har lansert en ny serie multi­funksjonelle støvsugere som også takler grov smuss og væske. Foto: Kärcher

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Maskinene har energi­effektive motorer med kraftigere sugeeffekt og høyere sugeevne enn både foregående modeller og markedets fire mest solgte flerbruks­støvsugere i 2013. Alle modellene har nytt, innovativt patentert filterkonsept, skriver Kärcher i en pressemelding.

Grovstøvsugerne tåler røffere bruk enn vanlige støvsugere og kan også suge opp væske. De er beregnet på hjemmet.

Den nye serien består av totalt 11 modeller fordelt på tre ulike effektklasser, hvorav toppmodellene MV 5 og MV 6 P Premium fås i den såkalte premium­klassen.

Ifølge Kärcher er grovstøvsugere i MV-serien meget kraftige og kan vise til svært lavt energiforbruk. Det uavhengige testinstituttet SLG skal ha målt både Kärcher og konkurrentenes støvsugere med den standardiserte målemetoden IEC 60312, og bekrefter at Kärcher har høyest sugeeffekt av alle testede modeller. Eksempelvis har modellen MV 5 en sugeeffekt på 1800 watt, men det faktiske energiforbruket er bare på 1100 W.

Modellene MV4, MV5 og MV6 har flatefilter plassert i en uttrekkbar filterkassett på siden/ toppen av maskinhuset, slik at det er lett tilgjengelig for rengjøring. Det er viktig at filteret rengjøres regelmessig slik at sugeeffekten ikke reduseres.

Toppversjonene MV5 og MV6 har i tillegg integrert filterrens som sørger for at skitne filtre kan rengjøres raskt og effektivt kun ved et trykk på en knapp. Knappen starter en kraftig pulserende luftstrøm som blåser gjennom flatfilteret motsatt av suge­retningen, og ned i beholderen. På denne måten blir smuss som har festet seg til filter­lamellene fjernet, og blåst inn i sugebeholderen slik at sugekraften gjenopprettes. Dette betyr at en kontinuerlig høy sugekraft er mulig selv ved vanskelige rengjørings­oppgaver.

Øvrige forbedringer på den nye maskinserien er rørbend som kan løsnes fra slangen og forbedret gulv­munn­stykke. Førstnevnte betyr at tilbehør som f.eks. bilmunnstykke kan festes direkte på sugeslangen. Dette muliggjør grundig og praktisk arbeid, og utgjør en merkbar fordel ved støvsuging i trange områder. Gulvmunnstykket har fått dyser med to valser for bedre bevegelighet, smidigere flyt over gulvet, og økt smussinntak, melder Kärcher.

Les mer:

Pressemelding fra Kärcher

Produktbeskrivelse

Powered by Labrador CMS