Trond-Hansen-Mellora
Trond-Hansen-Mellora

HMS-appen er videreutviklet

HMS-appen har nå muligheten til å sende ut varsler til brukerne.

Publisert

Trond Hansen er gründer og daglig leder i Mellora AS. (Foto:Mellora AS)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Verdens første åpne smart­telefon-app myntet på alle bransjer for rapportering av avvik, observasjoner, ulykker, nesten­hendelser og forbedrings­forslag relatert til helse, miljø, sikkerhet og kvalitet (HMSK/HSEQ) ble utviklet av den norske bedriften Mellora AS i 2012.

Året etter vant den HMS-magasinets konkurranse om beste arbeids­miljø­produkt.

I ettertid er appen blitt utvidet til også å inneholde mulighet for dokumentering av såkalt sikker-jobb analyse (SJA), verne­runder/inspek­sjoner og time­registrering – alt i samme verktøy.

For å gjøre appen enda mer komplett, er en ny funksjonalitet nå klar. HMS-ledere og andre kan via en egen­utviklet web-basert tjeneste sende ut HMS-meldinger direkte til alle brukere.

Oppfyller strenge krav

– Den norske internkontroll­forskriften, inter­nasjonale standarder og ikke minst den såkalte Norsok S006 (HMS-evaluering av leve­randører til olje­relatert sektor) setter strenge krav til HMS-kommunikasjon og erfarings­utveksling, forteller Trond Hansen, gründer og daglig leder i Mellora AS.

– Tanken med det vi kaller for HSEQ Messenger er at det skal bli lettere å få kommunisert ut til en bedrifts ansatte når for eksempel en granskning av en uønsket hendelse har resultert i et tiltak som alle ansatte må få vite om eller dersom det er avdekket spesielle risikoer som de ansatte kjapt må informeres om.

– Modulen i appen kan for eksempel også brukes til informasjon om prosedyre­endringer eller generell intern nyhets­varsling, så vi anser funksjonaliteten som et kvante­sprang i det som har med informasjons­spredning å gjøre, forteller Hansen.

Skreddersydde løsninger

Skreddersydde versjoner av original­produktet er tatt i bruk av små, mellom­store og store bedrifter i både Norge og utlandet, og kunde­massen spenner fra Norge, Brasil, USA og Australia. Blant kunder med såkalte bedrifts­versjoner av produktet er selskaper som Veidekke (Norge), Johnson Controls (hele verden), Bilfinger Chemserv (Østerrike), Mammoet Salvage (Nederland), Atlantic Supply Base (Færøyene), Thales (hele verden), SeaTrans Chemical Tankers (Norge) og World Marine Offshore (Danmark). Gratis­versjonen av appen er lastet ned av over 60 000 brukere.

Kilder:

HSEQ Messenger er lansert!

HMS-appen er videreutviklet

Kåret til beste arbeidsmiljøprodukt

Powered by Labrador CMS