0411_renholdsnytt

Sosial dumping i det offentlige

«Vi kan ikke ha en offentlig sektor og kommuner som bidrar til å skvise de seriøse bedriftene ut av markedet. Vi må kreve at kommunepolitikerne våre sikrer kvaliteten i anbudsprosessene.»Det skriver Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen i kronikken «Kommunal oppvask» i Renholdsnytt 4/2011.

Publisert

Også flere andre saker i dette nummeret dreier seg om de kritikkverdige forholdene i offentlig sektor, som har blitt avdekket i granskningsrapporten «Til renholdets pris». Lederartikkelen «Offentlig skitten vask» kan du lese her

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Her er noe av det du kan lese om i Renholdsnytt 4/2011:

"

Hilde Sortebråten startet med to tomme hender og en langkost. Moderne utstyr er for lengst på plass, og Hallingdal Renhold AS spiser seg stadig større.

Anmeldtt for dokumentfalsk

Eieren av et renholdsfirma er anmeldt for å ha forfalsket et godkjennelsesbevis. – Jeg fatter ikke at jeg kunne være så dum, og er klar for å ta min straff, sier vedkommende.

På nittitallet var alle T-banestasjonene i Oslo mer eller mindre nedgriset av tagging. I dag har graffitifjernerne full kontroll. Renholdsnytt ble med graffitifjernerne i KTP på jobb

Topplassering for respekterte renholdere

Ingen andre sykehus i Norge skårer så høyt som Sørlandet sykehus Flekkefjord når pasientene vurderer kvaliteten på renholdet. Renholdslederen priser samholdet i hele organisasjonen.

Cleaning.no er etablert som et kompetansesenter for renholdsbedrifter. – Vi vil tilby en verktøykasse som øker muligheten for at våre medlemsbedrifter skal lykkes i en utsatt og tøff bransje, sier mennene bak ideen.

Utfordrer de store grossistene

Industri Engros har i det stille etablert seg som et grossistfirma i renholdsbransjen. De har spesialisert seg på mopper og mikrofiber, og nå ønsker de å satse bredere.

– Det er allment kjent at ansatte i kjemisk industri risikerer å bli løsemiddelskadet. Men få snakker om hvilke konsekvenser kjemikaliene har i den kvinnedominerte renholdsbransjen. Det sier renholdsleder Lill Tony Ramvik, som du kan bli kjent med i denne utgavens portrett.

Setter trivsel foran vekst

Vipada skulle egentlig starte et enkeltmannsforetak. I dag, sju år senere, har hun 17 ansatte og må stadig si nei til oppdrag.

Frem til høstens kommunevalg vil Renholdsnytt stille de politiske partiene på Stortinget spørsmål relatert til renholdsbransjen. I denne utgaven er det Siv Jensen, partiformann i Fremskrittspartiet som svarer.

Trafikksikkerhet i bransjen

Hver dag kjører 1600 biler fra ISS rundt på norske veier. Konsernet tar trafikksikkerhet på alvor, og programmet Sikker BilISSt skal gi sikker, miljøvennlig og økonomisk kjøring.

- Juss og Arbeidsmiljø:

Fakta om allmenngjøring av renholdsoverenskomsten

- Kommentar:

Hva kan forventes av en leder?

Også finner du som vanlig bransjenytt, nyheter fra nett og produktnytt.

Ikke abonnent? - Bestill i dag

Du kan også laste ned enkeltsider eller -utgaver elektronisk her.

"
Powered by Labrador CMS