0515-renholdsnytt

Renholdsnytt 5/2015

Nytt Renholdsnytt er nå på vei ut til abonnentene. Her kan du blant annet lese om uenighetene i NHO Service, om vedlikehold av gulv, og om årets Seminar for sykehusrenhold.

Publisert

Dette kan du lese om i Renholdsnytt 5/2015:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Leder: Bråk i kulissene «Etter hva Renholdsnytt erfarer så er flere medlemsbedrifter kritiske til at byttet av administrerende direktør ikke har fått bredere behandling i organisasjonen og styrene i de forskjellige bransjene.»Les lederartikkelen her

" Alle må betale verneombudsavgiftAlle renholdsvirksomheter har fått tilsendt faktura vedrørende regionale verneombud. Men mange er usikre på om de skal betale.

Uro i NHO ServiceTre sentrale og erfarne styrerepresentanter har trukket seg fra sine verv i NHO Service. Årsaken er ifølge dem selv hvordan styret har håndtert prosessen rundt Petter Furulunds avgang som administrerende direktør.

Fikk fraværet til å stupeMed et sykefravær på hele 16,2 prosent i 2012, måtte renholdsavdelingen i Kvinnherad kommune foreta seg noe. Med nye rutiner, økt motivasjon og mer bruk av maskiner, er sykefraværet halvert.

Rekordstor messe i BerlinCMS 2015 satte ny rekord i antall besøkende og utstillere. Med det har renholdsmessen i Berlin befestet posisjonen som en av de største og viktigste i Europa. Vi oppsummerer messa og gir deg produktnyhetene.

Gulvet er hjertet i hallen– Idrettshallen er et viktig møtested i nærmiljøet, og sportsgulvet er selve hjertet i hallen. Derfor er jeg forundret over at ikke flere tar bedre vare på gulvet og er opptatt av riktig vedlikehold, sier Karianne Finngaard i Bioprotector AS.

Med pasjon for enkelt renholdGulv gir større vedlikeholdsutgifter enn tak og vegg. Paradokset er at de store entreprenørene har konsulenter for omtrent alle andre fagområder enn gulv.

Er nytt bedre enn gammelt?I dagens samfunn er teppegulv på vei tilbake i åpne kontorlandskap. De demper trinnlyd og støy, men er de blitt mer rengjøringsvennlige?

Suksess med arbeidsutprøvingI Molde er attføringsbedriften Astero så populær at den aldri har behøvd å annonsere for å få solgt renholdstjenester.

Portrettet: Lena FurubergSom kokk på Continental i Oslo pleide Lena Furuberg å tilbringe pausene på kontoret hos hotellets aldrende oldfrue. Der fikk ungjenta inspirasjon til å skifte beite. Nå, etter flere år i renholdsfaget, tar 34-åringen sats og etablerer egen bedrift.

Studentoppgave: Viktig samspillFire avgangsstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus har sett nærmere på samspillet mellom leverandør og oppdragsgiver.

Storsamling i TrondheimKomikk og fagteknikk gikk hånd i hånd under årets «Seminar for sykehusrenhold» i Trondheim.

Har dysleksi – ga ut bokSvein Jarle Bjørkliås har dysleksi og ADHD. Det stoppet han ikke fra den store drømmen om å gi ut en håndbok for renholdere.

Kommentar: Arbeidstilsynets tilsyn av godkjente virksomheter Renhold er en av de bransjene som Arbeidstilsynet prioriterer sin innsats mot, og Arbeidstilsynets inspektører er hyppig ute på tilsyn for å kontrollere at godkjenningsordningen etterleves. Artikkelforfatter Trond Husby er daglig leder i kurs og rådgivningsselskapet cleaning.no.

Advokatspalten: Retten til advarselNår kan en arbeidstaker gis en advarsel? Skal advarselen være muntlig eller skriftlig? Og hva skal den inneholde? Birgitte Stenberg Kravik, advokat i NHO Service, gir svarene.

I tillegg finner du våre faste sider med følgende stoff:

  • Nyheter fra bransjen
  • Produktnyheter
  • Nytt fra nettet
  • Nytt fra NFSR
  • Aktivitetskalender
  • Renholdsmarkedet

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS