0111_renholdsnytt
0111_renholdsnytt

Renhold og nano - hånd i hånd?

Det er mye skepsis knyttet til nanomaterialer: Holder produktene det leverandøren lover? Og hvordan påvirker de små partiklene helse og miljø? Samtidig har mange også tro på at teknologien kan gi en bedre renholdshverdag. Du kan lese mer om dette i årets første utgave av Renholdsnytt.

Publisert

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Portrettet

I årets første utgave av renholdsnytt har vi møtt DnB Nors husøkonom for hele Sørøst-Norge, Kari Haugs Andersen. - Ei dønn ærlig dame med stort engasjement og petimetertakter:Noen ganger skulle jeg ønske at jeg kunne komme hjem og slippe det jeg har i hendene, og sette meg ned i en stol. Men det klarer jeg rett og slett ikke. Da jeg fikk jobb i husøkonomavdelingen i banken, sa datteren min at dette er en jobb som er skapt for meg.

Tjener på egenregi

Etter at DFDS Seaways tok tilbake renholdet i egen regi for to år siden, har de spart 8 millioner danske kroner på renholdsutgifter årlig. Og kvaliteten; den er mye bedre.

Ønsker ikke fradragfor hjemmetjenester

Frem til høstens kommunevalg vil Renholdsnytt stille de politiske partiene på Stortinget spørsmål relatert til renholdsbransjen. I denne utgaven er det Helga Pedersen, Arbeiderpartiets parlamentariske leder, som svarer.

Sosial dumping i det offentlige

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm utelukker ikke at renholdsbransjen kan få flere instanser med tilsynsmyndighet. På konferansen Fra skitten vask til ren idyll, som ble arrangert av NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund i januar, tok hun til orde for økt offentlig tilsyn. – Det skal ikke være slik at norske kommuner kan bruke renholdsbudsjettet som salderingspost, sa hun.

Også denne ugavens lederartikkelser på hvordan kampen mot sosial dumping i det offentlige er helt avgjørende for bransjens fortid.

LES HELE LEDERARTIKKELEN HER.

"

Får smusset til å prelle av

Temasidene tar for seg nanoteknologi og renhold. Mange har tro på at teknologien kan gi en bedre renholdshverdag. Men holder produktene det leverandørene lover? Og hvordan påvirker de små partiklene helse og miljø?

Juss og arbeidsmiljø: Regionale verneombud

Fra 1. januar i år trådte forskrift om regionale verneombud i kraft. Forskriften gjelder blant annet for virksomheter som driver rengjøringsvirksomhet, selv om virksomheten ikke har arbeidstakere.

Messe i Sverige

I mai arrangeres Clean Service & Supply i Gøteborg, og svenskene håper mange nordmenn vil besøke utstillingen.

Renholderens dag

Rett før jul var Renholdsnytt med på Ullensaker kommunes feiring av Renholderens dag. Med åtte nabokommuner invitert, var stemningen upåklagelig.

Trim på jobb

På ett år har de ansatte i rengjøringsbyrået Sodexo i København ønsket sunne vaner velkommen. Det har blant annet ført til mer energi og større trivsel.

Sikkert vann

Moria Hotell og Konferansesenter i Oslo har sikret seg mot Legionella ved hjelp av klordioksid. Systemet er også effektivt mot andre bakterier som trives i vann.

Nye utfordringer for Haugland

Johnny Haugland er ansatt i NHO Service for å rekruttere medlemsbedrifter. – Jeg er kommet til en organisasjon som legger ned store ressurser i å utvikle verktøy og bedre forholdene for renholdsbedrifter, sier han til Renholdsnytt.

I tillegg til flere bransje- og produktnyheter, gir vi deg en kavalkade fra 2010, med oversikt over fjorårets saker.

Renholdsnytt 1/2011

Bestill abonnement på Renholdsnytt her

eller last ned bladet elektronisk her

Renholderens dag

Rett før jul var Renholdsnytt med på Ullensaker kommunes feiring av Renholderens dag. Åtte nabokommuner var ibnvitert, og stemningen upåklagelig.

"
Powered by Labrador CMS