Hanne og Åse i NFSR teh2077

Fagdag med praksis og latter

For tredje gang samlet NFSRs lokale nett­verk for Vestfold / Telemark / Buskerud seg til vel­lykket seminar med fore­drag og mini­messe.

Publisert

Hanne Bergan Andersen og Åse Malerød sto bak NFSRs lokale fagdag for Vestfold, Telemark og Buskerud.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

61 deltakere fant veien til Melsomvik i Vestfold den 18. november, og det må sies å være veldig bra for en slik lokal gruppe.

Se flere bilder i vårt bildegalleri.

– Det er det tredje året nett­verket vårt inviterer til fagdag på høsten. I år har vi 61 deltakere fra ulike sektorer: utdanning, helse, hotell, offentlige virksom­heter og private bedrifter, kunne Hanne Bergan Andersen fortelle.

Sammen med Åse Malerød, også i NFSR, sto hun for det organisatoriske bak årets fagdag.

Spennende leverandørmesse

Under minimessen ble det utstilt alt fra arbeids­tøy til maskiner og rekvisita. NFSR-treffet samlet ikke bare renholds­ledere, men også en god del renholdere.

Sistnevnte yrkes­gruppe får ikke så ofte være med på de nasjonale konferansene og messene med de største leverandør­utstillingene, og viste stor nysgjerrighet for det utstilte.

Leverandørene var denne gang NorEngros Olafsen, Nilfisk, Lilleborg, Vileda og Sverre W. Monsen (Kwintet Norge). Flere var det ikke plass til i foredrags­lokalet.

På grunn av plass­begrensninger hadde organi­satorene et aldri så lite luksus­problem, og Hanne Bergan Andersen kunne fortelle at det dessverre nok er litt kø for å få være med på utstiller­siden.

Matnyttige foredrag

NFSRs lokalgruppe har valgt å starte sine fagdager rundt lunsj og avslutte i 16-tiden. På den måten slipper deltakerne å måtte avsette en hel arbeidsdag, samtidig som de har noe av kvelden fri. Denne dagen sto tre foredrag på programmet:

Sykefravær og inkluderende arbeidsliv

Sissel Krogstad og Bjørn E. Gulliksen er rådgivere hos Nav Arbeidslivs­senter Vestfold og fortalte om sykefraværs­arbeid, IA-bedrifter og tilrette­legging på godt og vondt. Dessuten ble de norske velferds­ordningene satt litt i perspektiv, sett opp mot blant annet eldrebølgen. De minnet om at også arbeids­taker har en plikt til å medvirke for å redusere syke­fraværet. Det er viktig å finne løsningene på arbeids­plassen, ikke på lege­kontoret.

Rengjøring av maskiner

Vedlikehold av maskin­parken er et etterspurt tema og Anders Bøthun fra Nilfisk forklarte kunnskaps­rikt om å passe på renholds­maskinene og også sørge for at de er rene og pene til enhver tid. Det øker ikke bare maskinenes levetid og effektivitet, men gjør det også mye triveligere for neste­mann som skal bruke dem.

Mestring og mestringsfølelse

Intet renholds­seminar med respekt for seg selv er uten et skikkelig piff-foredrag, gjerne med mer enn antydninger av selv­ransakelse, selv­innsikt og selv­ironi. Petter Hoff fra Seminarpartner sto for dagens latter­bomber og belyste temaer som mestring, tilbake­melding, mål og mening.

" Kommende aktiviteter i regi av Norsk Forening for Service og Renhold er: Førjuls­treff i Oslo 26/11-2015 arrangert av nett­verket for Oslo/Akershus Års­konferanse i Sandefjord 6-8/4-2016 (nasjonal konferanse)Følg med på deres nettside http://www.nfsr.no/

Powered by Labrador CMS