kvinne rengjør liggende spiler med mikrofiberverktøy

Innhold fra annonsør

Mikrofibermopp billigst i lengden

Renholdere er blant yrkesgruppene i landet med høyest sykefravær. Når en av hovedårsakene er den tunge belastningen i løpet av arbeidsdagen, hvorfor er det ikke da flere som velger mer ergonomisk utstyr? Ifølge Norengros’ produktsjef Lars Felde vil det gi både friskere ansatte, lavere kostnader og bedre resultater.

Publisert

Slik kan mikrofiber fjerne en enorm vekt fra renholdsbransjens skuldre

Arbeidsdagen til norske renholdere består av hardt fysisk arbeid og tung belastning på utsatte ledd og muskelgrupper. Det er også hovedgrunnen til at sykefraværet er på hele 8,2 prosent i denne yrkesgruppen. Et enkelt grep for å forenkle arbeidet, er å bytte ut bomullsmoppen med mikrofiber, forklarer Lars Felde, som er produktsjef for storhusholdning i Norengros.

– Der en bomullsmopp suger seg fast og skaper friksjon, slipper mikrofiber inn mer luft mellom moppen og underlaget.

Når du skal dekke et stort antall kvadratmeter i løpet av en arbeidsdag, er det ikke mange gram per moppetak som skal til før du plutselig har fjernet en enorm vekt fra renholdernes skuldre, sier Felde.

Kvinne rengjør gulv med mopp
Der en bomullsmopp suger seg fast og skaper friksjon, slipper mikrofiber inn mer luft mellom moppen og underlaget.

Mindre belastningsskader og lavere kostnader med mikrofiber

Felde tror grunnen til at mange fremdeles velger bomull, er at det er billigere. Likevel tror han de fleste vil spare mye på å skifte ut den gamle moppen.

– Når du ser på det store regnestykket, er det langt fra sikkert at det vil lønne seg å velge en bomullsmopp. Med en mopp som er fysisk lettere å dra over gulvet, vil renholderne klare mer, i tillegg til at sjansen for belastningsskader og sykemeldinger blir lavere – noe som selvfølgelig vil kunne redusere store utgifter.

Kvinne rengjør gulv med mopp
Med en mopp som er fysisk lettere å dra over gulvet, vil renholderne klare mer. I tillegg blir sjansen for belastningsskader og sykemeldinger lavere.

Renere og bedre resultat

I tillegg til å ha store ergonomiske fordeler, trenger mikrofibrene lenger ned i underlaget, gjør grundigere rent og holder bedre på skitten den samler – til tross for at det kan være lett å la seg lure av at en bomullsmopp ser mer skitten ut etter bruk.

– Jeg har møtt kunder som tror at bomull er mest effektivt fordi moppen ser mer møkkete ut og gir fra seg mer skitt når du rister den etter bruk. Men det beviser egentlig bare mikrofibrenes egenskaper – i stedet for at støv og skitt løsner fra moppen og blir gnidd utover gulvet, sitter det fast dypt i fibrene helt til du vasker den i maskin, sier Felde.

Mer bærekraftig renhold med mikrofibermopper

Med enkelte unntak skal mikrofibermoppen brukes tørr eller med vann, noe som betyr redusert bruk av kjemiske rengjøringsmidler.

– Mindre kjemi betyr lavere kostnader, i tillegg til at du bidrar til en grønnere og mer bærekraftig drift. Du trenger heller ikke å bytte ut moppen med det første. En mikrofibermopp mister nemlig ikke vaskeevne av å bli rengjort, og har mye lengre levetid enn en bomullsmopp.

– Jeg tror garantert flere vil bytte til mikrofiber når de blir mer bevisste på forskjellen det virkelig utgjør, sier Felde.

Ute etter ny rengjøringsmaskin? Se våre kampanjer her

Les mer om Norengros her

Powered by Labrador CMS