Kjell Bård Danielsen (1931-2019)

Kjell Bård Danielsen er død

En av bransjens store personligheter gikk bort lørdag 9. november, en snau måned etter at han fylte 88 år.

Publisert

Kjell Bård var aktiv til nær sagt det siste, men selv en stayer som Kjell Bård måtte den siste måneden innse at helsen sviktet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Pensjonisttilværelse var et fremmedord for Kjell Bård. Selv i en alder av nærmere 90 år, jobbet han som selvstendig konsulent og hadde sine faste kunder. Det var aldri snakk om å lene seg tilbake og hvile etter en lang og tro tjeneste for renholdsbransjen. Til det var Kjell Bård for glad i bransjen, og han var langt sprekere enn de fleste på sin alder. Han trappet riktignok ned virksomheten, men ga aldri slipp på den.

Når jeg tenker på Kjell Bård, tenker jeg på en uvanlig engasjert, uredd og selvsikker person. Han var glad i en diskusjon, og hadde meningers mot. I 63 år jobbet han for en bransje som betydde mye for ham. Kjell Bård tok sivilingeniørstudiet ved NTH i Trondheim, og som nyutdannet i 1956 ble han ansatt i et konsulentfirma, hvor han var med på å rasjonalisere renholdet i statlige virksomheter – noe som førte til at staten sparte 25 prosent av renholdsutgiftene.

Deretter gikk ferden videre til Oslo Rengjøringsbyrå, hvor han jobbet som teknisk sjef. Selskapet ble senere til Norsk Rengjøringsselskap, og i dag kjenner vi det best som ISS. Etter 11 år valgte Kjell Bård å hoppe av for å starte egen virksomhet – det som er best kjent som KBD Gruppen, og som hadde kunder over hele landet. Hans store nettverk – fra sør til nord – gjorde at Kjell Bård stadig var på farten og kjente nærmest hver eneste lille krok av vårt langstrakte land.

Kjell Bård var også kjent for å skape nye begreper i bransjen. Som for eksempel UVB-renhold. UVB står for Uten Vann i Bøtta, og bakgrunnen for begrepet var at Kjell Bård var opptatt av renholdernes ergonomi. Onde tunger ville ha det til at UVB sto for Uten Vettet i Behold. I dag vet alle at Kjell Bård hadde rett, og denne formen for renhold har for lengst vunnet frem. Dette illustrerer også noe av Kjell Bårds stahet. Han ga seg ikke selv om folk ristet på hodet.

Renholdsnytt har mye å takke Kjell Bård for. Han var en fantastisk ambassadør for oss. Mange av våre lesere husker sikkert Kjell Bårds «Renøk-hjørnet». I mer enn 25 artikler, fordelt på over fire år, skrev han artikler om forhold som påvirker renholdsøkonomien. Stadig prediket han at kostnadseffektivt renhold starter på arkitektens tegnebord. Vi skylder Kjell Bård en takk for at stadig flere arkitekter har forstått dette.

Med Kjell Bårds bortgang har bransjen mistet en av sine mest markante skikkelser.

Vi lyser fred over Kjell Bård Danielsens minne!

Pål Sønsteli
Sjefredaktør
Renholdsnytt

Powered by Labrador CMS