Lederartikkel:

Interesse med bismak

«I måned etter måned er det et helt konkret tema som topper popularitetsbarometeret på renholdsnytt.no: minstelønn for renholdere.»

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra Renholdsnytt 1/2019:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Vi i redaksjonen forsøker å være mye ute blant våre lesere for å få inntrykk av alt det spennende som rører seg i bransjen – og innspill til hva dere liker å lese om.

En annen form for tilbakemelding, om enn mye mer primitiv enn personlig kontakt, er «antall klikk» på vår nettside renholdsnytt. no. I måned etter måned er det et helt konkret tema som topper popularitetsbarometeret: minstelønn for renholdere.

Det gir grunn til ettertanke. Hvorfor er det flere som synes det er mer interessant å lese om lønn enn om faglig utvikling? Domineres statistikken av arbeidsgivere som lurer på hvor langt ned de kan presse lønna uten å bli kriminelle? Eller trekkes den opp av arbeidstakere som er nysgjerrige på om de har riktig lønn?

Vi vet ikke svaret, men regner med at bildet er nyansert. Vi i Renholdsnytt møter primært de seriøse aktørene, og der registrerer vi en utbredt lyst og vilje til å satse på sine ansatte.

Likevel bør det ikke overraske at en arbeidsgiver tar utgangspunkt i den allmenngjorte minstelønnssatsen, når de skal lønne arbeidstakere uten ansiennitet. Det er en naturlig konsekvens av at «alle» ønsker billigst mulig renhold.

Vi lover heder og spalteplass til førstemann som er tøff nok til å avgjøre sitt neste anbud med 10 prosent vekting på pris og reelt 30 prosent på hver av faktorene grønt skifte, rengjøringskvalitet og arbeidsmiljø for renholderen.

Lederartikkelen er hentet fra Renholdsnytt 1/2019

Les mer om bladet her

Powered by Labrador CMS