Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Fra natt til dag

LEDER: En undersøkelse utført på oppdrag for Tork, viser at Europa følger etter Norge når det gjelder dagrenhold. Dette er blitt godt innarbeidet og har vært praksis her hjemme i flere år. Fra å jobbe alene på kveldstid, er renholdere blitt en integrert del av arbeidsplassen.

Publisert

Hvorfor er dette med på å bidra til å heve statusen for renholdsyrket? Jo, det er så enkelt som at nå er renholderne synlige. Andre medarbeidere ser hvilken god jobb de utfører. Renholdere er blitt en del av del av miljøet hvor de arbeider.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Samtidig er konsekvensen av dette at det stilles større krav til renholderes sosiale kompetanse, noe som igjen sørger for strengere krav til de som ønsker å jobbe som renholdere. Nettopp det at renholdere er blitt synlige og samhandler med øvrige ansatte, har endret på myten om at alle kan «vaske». I stedet har renholdere fått et klapp på skuldra og annerkjennelse fra kollegaer for jobben de utfører. Og dette gjør selvsagt også noe med stoltheten til renholderne.

Undersøkelsen viser at kontoransatte setter stor pris på arbeidet renholderne gjør. Mangelen på respekt og forståelse har endret seg. 84 prosent av de spurte sier seg enig i at renhold direkte påvirker arbeidsmiljø og trivsel, og de fleste sier til og med at arbeidet renholdere utfører er viktig for at bedriften skal nå sine mål, og påvirker bedriftens lønnsomhet.

Tenk på det! Dette var nok holdninger som var ganske fjernt for bare noen få år siden. Renholdsnytt mener at bransjen i Norge er en foregangsbransje sammenlignet med resten av Europa.

Selv om media er flinke til å skrive om alt som ikke er bra i bransjen, så er det utvilsomt også svært mye positivt som skjer. Selv om vi fortsatt skal slåss for å bli kvitt den skitne delen av bransjen, må vi ikke la det overskygge alt som er bra. For det er mye vi har all grunn til å være stolte av.

Lederartikkelen er hentet fra Renholdsnytt 1/2016

Les mer om bladet her

Powered by Labrador CMS