Lederartikkel:

Det er bruk for seniorene

«Seniorkompetanse er mer enn bare et honnørord.»

Publisert

Fleipete sagt kan man si at Elite Service Partner gjør mye bra for de eldre. Men sannheten er at dette er et grep de tar først og fremst for sitt eget beste.

Petter Furulund gjør et comeback vi ikke helt så komme. Etter mer enn 30 år i NHO-systemet, hvor han skal ha en stor del av æren for at NHO Service og Handel er blitt en av de største landsforeningene, gikk han inn i pensjonistenes rekker for et snaut år siden. Men i vår ble han kontaktet av Elite Service Partner AS, som så behovet for hans erfaring, nettverk og kompetanse – og tilbudte han en direktørstilling. Det kunne han ikke si nei til.

Fleipete sagt kan man si at Elite Service Partner gjør mye bra for de eldre. Men sannheten er at dette er et grep de tar først og fremst for sitt eget beste. For det er nemlig ikke slik at alle seniorer er slitne og fornøyde med å bli pensjonister.

Seniorkompetanse er mer enn bare et honnørord. For noen år siden satte Fafo-forsker Anne Inga Hilsen seg ned for å finne ut hva som egentlig ligger i seniorkompetanse. Hun gruppeintervjuet 400 ansatte ved St. Olavs Hospital i Trondheim – alt fra renholdere til overleger. Hun erfarte at uansett yrkesgruppe vil det komme eksempler på at alder og erfaring kan gi kompetanse.

Nyere forskning viser også at de eldste føler seg oftere fulle av energi, enn hva de yngre gjør. De eldste har dessuten lite fravær, mye kunnskap, sterk lojalitet, høy ansvarlighet og er svært dedikerte og engasjerte i jobben. Når en kan kombinere dette med erfaring og kompetanse, bør det være plass til de seniorene som har energi og lyst til å gi noen år ekstra. Og det kan være smart å finne plass til dem – slik Elite Service Partner har gjort.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS