Vil du være med så heng på!

Fra Renholdsnytt 4/2015:  «Utviklingen går sin gang – og det med høy hastighet»

Publisert

Artikkelen kan kommenteres nederst på siden

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Den teknologiske tidsalderen har truffet renholdsbransjen for alvor. Hvis vi tar oss tid til å ta en titt i bakspeilet, så vil vi oppdage at det har skjedd mye de siste årene. For hvem hadde trodd for bare et par år siden at mange renholdere har en iPad på renholdstralla – og at det er et viktig arbeidsredskap for å få utført arbeidet?

Renholdsnytt har tidligere behørig omtalt gulvvaskeroboten til Cleanfix. Den har inntil nå vært uten konkurranse her hjemme, men i løpet av neste år kommer også IntelliBot på markedet i Norge. Erfaringene med gulvvaskerobotene er allerede gode, men foreløpig begrenset til hvilke områder den kan benyttes. Utviklingen går sin gang – og det med høy hastighet. Vår spådom er at bruksområdene vil bli flere i løpet av bare noen få år, og da vil også markedet for disse robotene være et helt annet.

Støvsugerroboter har i første rekke vært benyttet i de private hjem i Norge. Nå er imidlertid de små robotene også i ferd med å innta den profesjonelle bransjen. Sundvolden Hotel har byttet ut nesten alt av «tradisjonelle» støvsugere til fordel for roboter. Ser vi til Danmark, så har støvsugerroboter vært benyttet med stor suksess i flere år allerede. I 2009 tok Odense kommune systematisk i bruk robotstøvsugere. Så det er ingen grunn til å tro at denne utviklingen vil stoppe opp. Tvert i mot. Vi tror dette vil akselerere. Ønsker du henge med og være konkurransedyktig, så har du ikke noe valg må ta del i den teknologiske utviklingen som skjer i bransjen.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS