0512_renholdsnytt

Ta del i arbeidet

«Stikk frem hodet og si at dette vil du være med på - Kostnadseffektivt renhold starter på tegnebrettet. »

Publisert

Renholdsbransjen er en konservativ bransje. Vi er ikke overivrige når det kommer til omstilling eller muligheten for å ta i bruk nye verktøy eller maskiner. Men vi må bli flinkere til å innse at verden går fremover og at dette er en reise vi må ta del i om vi ønsker å henge med. Snur vi oss, og ser bakover i tid, er det ingen tvil om at det meste som har skjedd, har vært til det bedre.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Renholdsbransjen drives langt mer effektivt enn tidligere, og det gjelder på flere fronter. Alt fra organisering til bruk av maskiner og dataverktøy. Men fortsatt er det et tungt yrke, noe mange får smertelig erfare på kroppen nær sagt hver dag. Noe er selvforskyldt, i form av motstand mot å ta i bruk nytt utstyr, men mye skyldes også lokaler som rett og slett ikke er tilrettelagt for moderne og effektivt renhold. Her må vi sammen fortsette å slåss for å få lov til å ta del i planleggingen av lokaler.

Dessverre er det fortsatt slik mange steder at all makt ligger hos arkitektene, hvis mange av dem ikke egner å tenke på at det kommer en praktisk hverdag etter at bygget er oppe. For det er ikke en gang grunnlag for diskusjon at kostnadseffektivt renhold starter på tegnebordet. Derfor må renholdsledere i enda større grad ta initiativ og kjempe for å ta del i prosjektering av nybygg eller rehabilitering av eksisterende bygg. Mange vil sikkert si at de aldri har blitt spurt om å være med på dette. Men hvorfor i all verden sitte på kontoret og vente på forespørselen? Stikk frem hodet og si at dette vil du være med på. Tar du selv initiativet, vil du ganske sikkert få muligheten til å være med.

Når vi fra før vet at lønn og lønnsrelaterte kostnader til renhold utgjør over 80 prosent av renholdskostnadene, bør det ikke være vanskelig å argumentere for at kostnadseffektivt renhold er viktig – og at kostnadseffektivt renhold starter på tegnebrettet.

Kommentere artikkelen? Skriv inn dine kommentarer helt nederst på siden!

Ledereartikkelen er hentet fra Renholdsnytt 5/2012

Abonnerer du ikke på Renholdnytt?

Bestill abonnement her

Last ned hele bladet eller enkeltsider her

Powered by Labrador CMS