Kate Langsethagen

Rene gründere

Vi hører ofte at det mangler utvikling i renholdsbransjen. Det går kanskje i sakte fart nå om dagen, i hvert fall i forhold til før. Full stans er det ikke. Det har vi bevisene på.

Publisert

I denne utgaven presenterer vi to gründere som satser i bransjen. Ogde er ikke av typen som har tenkt å ta med seg ei skurefille, og ei bøtte for åspørre om noen trenger et renere sted å være for en enda billigere penge. Nei da, disse to har investert tid og penger på nye konsepter.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

De beveger seg inn renholdsfagets nisjemarkedet.

Riktig nok er dette konsepter som stammer fra landet der dronning Elizabeth sitter på troen, men de er nye for oss.

Det ene selskapet er Ren Dunk, et selskap som har utviklet en egen bil som reiser rundt for å rengjøre og desinfisere søppeldunker.

Næringslivet og Mattilsynet i Ålesund ønsker tilbudet velkommen, og benytter seg av det. Forretningsideen er svært utbredt i Storbritannia og søppeldunkrenholderne har sin interesseorganisasjon The National Association of Wheeled Bin Washers.

Fritt oversatt er dette Landsforeningen for søppeldunkrenholdere. Foreningen sitter til og med i det britiske fagrådet for renholdsbransjen.

" Det andre nye selskapet er også stort i utlandet, og har fått mye omtale i engelsk presse. Det norske konseptet har beholdt originalnavnet The Mattress Doctor, og satser på å komme seg inn på hotellmarkedet med en ny metode for madrassrenhold.

Med større oppmerksomhet rundt allergi og astma burde dette være et tilbud som flere kommer til å etterspørre.

Vi ønsker dem lykke til, og håper at de etter hvert vil tjene penger på sine områder innen faget.

Og når vi snakker om utvikling, så håper vi at det kommer mer. HegeWilsbeck, vår portrettkandidat, har blitt ei renholdsdame av verdensklasse, og hever nå Europa til ett nytt nivå.

Først og fremst skal de heves når det gjelder metoder og utstyr, opp til nordisknivå, men Wilsbeck er sikker på at hun kan ta med seg noen tips hjem fra utlandet. Det kan vi bare glede oss til.

Vi håper bransjen forsetter utviklingen, sammen i takt, for en enda renere bransje.

Powered by Labrador CMS