colourbox_visittkort

ID-tyveri i renholdsbransjen

Ja, det er nesten på grensen til tyveri det enkelte konsulenter driver med når de forsøker å lure renholdsfirmaer til å kjøpe ID-kort av dem. Vi vet at ID-kort skal innføres i renholdsbransjen, men vi vet ennå ikke hvilke premisser som skal legges til grunn. Ei heller hva som skal stå i kortene og hvordan ordningen skal fungere.

Publisert

Lederartikkel fra Renholdsnytt 6/2011:(KOMMENTARER KAN SKRIVES INN NEDERST)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Da orskriften om ID-kort til bygge- og anleggsnæringen ble innført, ble produksjon av ID-kort lagt ut på anbud. Oberthur Technologies Norway AS vant anbudet, og de bistår nå Arbeidsdepartementet og Arbeidstilsynet for å tilrettelegge for et tilsvarende løp i vår bransje.

Likevel er det noen luringer som allerede forsøker å selge ID-kort til blodpris. For å forsvare prisen, slenger de på konsulentbistand for tjenesten. Dette er totalt unødvendig, for forskriften vil høyst sannsynlig være så enkel at de aller fleste vil klarer dette selv uten stor egeninnsats. Oberthur Technologies Norway AS forteller til Renholdsnytt at prisen for et ID-kort i bygge- og anleggsnæringen er priset til 82 kroner, men på grunn av tekniske løsninger og færre ansatte innen renhold, så antar de at kortet for renholdsbransjen vil bli litt dyrere. Vi snakker kanskje om en hundrelapp. Likevel er det langt unna de 1700 kronene som enkelte forlanger for et ID-kort. Et ID-kort som fort kan vise seg å være ubrukelig. Det grenser nesten til svindel.

Men det er bare en side av saken. Arbeidsgivere skal nemlig være meget forsiktige med hvem de utleverer de ansattes personlige opplysninger til. Det hevdes at det er i grenseland å overlate slike opplysninger til tredje part med tanke på personvernlovgivningen og Datatilsynets krav om blant annet databehandlingsavtale.

Denne lederartikkelen er hentet fra papirutgaven av Renholdsnytt.

Her kan du bestille abonnement på bladet

Du kan laste ned enkeltsider eller -utgaver her

"
Powered by Labrador CMS