0214_renholdsnytt

For sikkerhets skyld

Fra Renholdsnytt 2/2014: «Det er ikke til å legge skjul på at renholdsbransjen ikke er den mest attraktive bransjen for arbeidssøkende.»

Publisert

Artikkelen kan kommenteres nederst på siden

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Å ansette feil folk kan være kostbart. En ting er om du ansetter en person som er fullstendig udugelig til å utføre jobben sin, men det er noe helt annet om du får en kjeltring på lønningslisten. Og det er det siste NHO Service advarte mot under et møte med renholds- og bemanningsbransjen i Trondheim.

Det er ikke til å legge skjul på at renholdsbransjen ikke er den mest attraktive bransjen for arbeidssøkende. Mange må ta til takke med de arbeidstakerne de får – for å sette det litt på spissen. – Av den grunn må vi dessverre ansette mange ufaglærte. Dette gjør at vår bransje, kanskje lettere enn mange andre, risikerer å bli eksponert som en inngangsport for kriminelle. Ofte blir hver og en av oss vår egen lykkes smed når det gjelder hvordan denne utfordringen bør håndteres, sier Lise Thun, som sitter i styret i NHO Service og er daglig leder for Mint Renhold.

Runar Karlsen, som er sikkerhetsbransjens fagsjef i NHO Service, forteller at enkelte nasjonaliteter er overrepresentert når det gjelder forskjellige typer kriminelle handlinger. Vi advarer mot å stigmatisere enkelte nasjonaliteter. En kjeltring er en kjeltring, uansett hvor vedkommende kommer fra. Samtidig kan en ikke feie under teppet det Karlsen sier. Det finnes bred dokumentasjon som viser at Karlsen har rett. Dette må selvsagt tas på alvor. Mye er gjort om du har en bevissthet rundt det. En naiv holdning til problemstillingen kan koste bedrifter dyrt, samtidig som det kan svekke bransjens omdømme i alvorlig grad. Renholdsnytt ønsker å rose NHO Service for at de tør å sette dette på dagsorden.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS