Nes renholderdag åpning2 nett

Beholder renholderne

Nes kommune kommer ikke til å konkurranse­utsette renholdet de neste fire årene. Rådmann Johnny Pedersen fikk applaus for sin glad­nyhet da han åpnet Renholderens dag.

Publisert

Renholdernes egen dag feirer 15-årsjubileum.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Dere fortjener en klem for at dere gjør det dere gjør for at jeg skal trives på jobben min, konstaterer Johnny Pedersen.

Rådmannen i Nes kommune åpnet markeringen der renholdere fra seks kommuner er samlet på kultur­huset på Årnes.

Mona-Kristin Lien, leder renhold i Nes kommune, er vert for markeringen av Renholdernes dag, og får ros fra rådmann Johnny Pedersen.

Oppmerksomhet

– Til og med jeg kan vaske. Men faget – å skjønne hvorfor man gjør som man gjør – det er der den store forskjellen kommer. Opplæring er det som gjør renholdet så viktig, sier Pedersen. Rådmannen i Nes kommune oppfordrer kollegene til å vise litt mer takk­nemlighet og opp­merksomhet.

– Det er mange av dere som går alene rundt hele dagen uten å møte noen andre enn en travel rådmann, en virk­som­hets­sjef eller en lærer som ikke har tid til å si hei og vise takk­nemlighet. Kanskje jeg skal ta meg litt bedre tid når renholderen har vært inne hos meg, og i hvert fall si «Hei!» og «Hvordan har du det?» og «Ha en god dag videre!». Det koster så lite, sier Pedersen.

Mer attraktivt

Han trekker frem de mange utford­ringene som bransjen står overfor i tiden fremover: Oppfatningen av renhold som lav­tids­yrke, slitasje og gjennom­trekk i yrket.

– Hvordan kan dette yrket bli enda mer attraktivt – hvordan kan vi få folk til å trives og ha det bedre? spør rådmannen, som altså hadde med seg en gladnyhet til renholderne i sin egen kommune:

– Nes kommune har hatt en situasjon over flere år der det har vært snakk om renholdet skulle konkurranse­utsettes. Jeg kan med hånden på hjertet si at det skjer ikke de neste fire årene, fortalte Johnny Pedersen, til applaus fra salen.

– Dette er en vel fortjent applaus til dere selv og den jobben dere har gjort, mente han.

Powered by Labrador CMS