Målet er å gi eiendoms­bransjen et digitali­serings­løft som gir mer bære­kraftige bygg.

Toma skal digitalisere 300 bygg

SelskapeneToma og Energy Control inngår samarbeid for å digitalisere 300 bygg i løpet av 2021.

Publisert

Ved å digitalisere et bygg vil du potensielt oppnå en energi­besparelse på hele 40% per år, skriver Thea Libæk i nyeste Toma-blogg.

- Eiendoms­teknologi har endelig kommet til et nivå der det ikke bare er et buzzord, men faktisk gir verdi, sier adm.dir. i Energy Control, Tommy Hagenes.

Tomagruppen har inngått et samarbeid med proptech-selskapet Energy Control. Målet er å gi eiendoms­bransjen et digitaliserings­løft som gir mer bærekraftige bygg.

- Vi ønsker å gjøre en forskjell innenfor et område med så betydelig potensial innenfor bærekraft. Det er viktig at store aktører som Toma tar samfunns­ansvar der det er mulig, påpeker konserndirektør for forretnings­utvikling og digitalisering, Georg Schanche.

Virtuelle sjekkrunder

Ved bruk av sensorikk kan man i løpet av noen få timer koble et bygg opp mot en digital plattform som henter ut data for å drive god energiledelse.

Ved hjelp av informasjonen du mottar om bygnings­massen, for eksempel temperatur­forandringer, fukt og tekniske feil, kan du iverksette målrettede tiltak helt uten å måtte dra på fysisk befaring av bygget.

Størst potensial i eldre bygg

Teknologien kan benyttes i både nye og gamle bygg. Prosjektet er fortsatt i startfasen, men etter en periode med utprøving av systemene på flere bygg, forteller Georg Schanche at målet er å digitalisere over 300 bygg i løpet av 2021.

- De testene vi har sett til nå, gjør oss trygge på at selv et såpass hårete mål bør være oppnåelig, forteller han.

Fyrer for kråka

2020 har vært et år som har ført til endret bruksmønster i bygninger omtrent over natten, på en måte ingen hadde kunnet forutse.

- I vår bransje ser vi plutselig kontorbygg som nærmest står tomme, men som fortsatt fyrer som om det skulle huset mange mennesker på daglig basis. Dette er lite gunstig bruk av ressurser, påpeker Georg Schanche.

Han forteller at det handler om å tilrettelegge for fleksible løsninger som ikke krever mer enn noen tastetrykk for å tilpasse bygget til nye situasjoner.

Kilde: Toma og Energy Control inngår proptech-samarbeid for å digitalisere 300 bygg i løpet av 2021

https://blogg.toma.no/toma-og-energy-control-lanserer-smart-verkt%C3%B8ykasse-for-digitalisering-av-bygg

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS