Trond Holm Johansen

Tiden flyr

«Et spennende arbeid pågår mellom flere sykehus i landet.»

Publisert

Du kan skrive inn kommentarer nederst.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Denne gangen vil jeg ikke komme med unskyldninger for at det er lenge siden mitt forrige innlegg. Jeg har gjentatte ganger sagt til meg selv at nå er det på tide med et nytt blogginnlegg, men av forskjellige grunner har jeg ikke hørt på meg selv. De siste ordene fra meg kom før FFS sitt seminar på Lillehammer, så kanskje det er der jeg får ta opp tråden.

Også dette seminaret fikk gode tilbakemeldinger fra deltakerne (terningkast 5), så det er godt å vite at vi med de fleste temaer og foredragsholdere traff godt. Vi fikk også flere gode forslag til nye temaer som styret i FFS vil prøve å legge inn i fremtidige seminarer. I 2013 skal seminaret være i min hjemby Bergen, og da er det fristende å få til litt lokale innslag. Den som kommer på seminaret vil få se….

Et spennende arbeid pågår mellom flere sykehus i landet. Det er en større benchmarking innenfor FDV som startet for ca. to år siden. Renholdsavdelingene ved sykehusene jobber med å få synliggjort kostnadene for renhold, brutt ned på forskjellige lokalgrupper. Et spennende arbeid som skal pågå i flere år fremover, og som vil gi sykehusene mulighet til å utveksle erfaringer som vi tror vil gi en bedre ressursutnyttelse.

Skal jeg gjøre et tilbakeblikk på året som nå snart er slutt, så føles det som det går inn i rekken hvor ikke så mye spesielt har skjedd. Noen høydepunkter har det selvfølgelig vært.

Ved egen renholdsavdeling startet vi året med en ny organisasjon etter et større forprosjekt. Så langt har vår nye avdeling fungert veldig bra. Det er heller utenom organisatoriske ting som f.eks. høyt fravær og mangel på vikarer som har skapt mye ekstrajobbing.

Det er fremdeles mye arbeid med å arrangere FFS’s årlige seminar, men det glemmes fort etter flotte evalueringer. Vel 150 personer var med på årets seminar på Lillehammer og det forventes minst like mange i 2013.

Nytt HINAS anbud for midler og rekvisita til helsenorge ble igangsatt i høst. Det blir alltid litt endringer i forbindelse med en slik omlegging, men i år har det gått veldig smertefritt.

I siste liten fikk vi levert inn søknad om godkjenning som renholdsvirksomhet, og årets messe i Amsterdam må også inngå blant de store begivenhetene.

Da vil jeg til slutt ønske alle lesere en fin jule- og nyttårshelg!

Trond Holm Johansen

Powered by Labrador CMS