Trond Holm Johansen

Sommertid

I år skal jeg ha sein ferie, ikke før i august. Det er roligere på jobben nå enn til vanlig, ikke et møte på flere uker. Det gir en anledning til å rydde litt i papirer og annet som har blitt arkivert siden forrige sommer.

Publisert

Men samtidig er det travlere enn til vanlig. Det er mange sommervikarer inne nå, og de fordrer litt ekstra fra ledergruppen (som er redusert i sommermånedene). Opplæring og oppfølging, timelister må skrives manuelt osv. Mange avdelinger på sykehuset skal ha sin årlige hovedrengjøring om sommeren. Selv om vi i år har et byrå til å utføre dette, er det en del forberedelser og etterkontroller som skal gjøres.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Tidliger år har sykehuset vårt hatt en egen gruppe til å utføre hovedrengjøring og gulvpleie. Da vi også i år ble pålagt å spare, ble det denne tjenesten som fikk lide. Men sykehuset klarer seg jo ikke uten hovedrengjøring, og etter en anbudsrunde ble et byrå valgt ut som leverandør. Forskjellen fra tidligere år er at nå må de enkelte avdelingene selv ta kostnaden for vasken. Så hvor mye sykehuset totalt sett sparer på dette skal være usagt. Vår enhet har i alle fall fått mer administrasjonsarbeid enn tidligere da vi drev dette selv. Kanskje noen har synspunkter eller erfaringer fra å la et byrå utføre hovedrengjøring i forhold til å ha det i egen regi?

I Forum For Sykehusrenhold har vi startet en diskusjon rundt organisering av renholdsavdelingene våre. Noen sykehus har kuttet ut alle tjenester utenom renhold og ønsker å spesialisere seg på dette. Andre sykehus påtar seg ekstraoppgaver (for eksempel matservering og oppvask, skylleromsarbeid, vask av instrumenter) for at assistentene skal få en variert arbeidsdag. Tanken om et bedre arbeidsmiljø og lavere sykefravær ligger bl.a. bak dette. Men når det viser seg at de som har kuttet på tjenesteutvalget er de som har størst nedgang i sykefraværet, begynner jeg å lure på hva som er klokest. Det ville være spennende å høre hvilke erfaringer andre har gjort seg?

Forumet er i full gang med å planlegge neste års "Seminar for sykehusrenhold". Det holdes i Trondheim 29. september - 1. oktober 2010. Da skal det bli besøk på nye St. Olavs Hospital i tillegg til et variert program.

Men det skal skje mye før den tid, og jeg vil ønske mine lesere en fortsatt fin sommer!

Trond Holm Johansen22.07.2009

Powered by Labrador CMS