Trond Holm Johansen

Linselusa

Noen kaller meg for linselusa. Fordi jeg til tider har vært på trykk ganske «ofte» i diverse media. Vel, noen ganger følger det med jobben å stå frem.

Publisert

Du kan skrive inn kommentarer nederst.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

De kalte meg linselusa igjen i forrige uke. En større lokalavis hadde da fått snusen i at sykehuset vårt skulle vaske vinduene – etter fem år siden forrige gang, og jeg ble bedt av sykehuset å stille til intervju. Forstår ikke alltid hva disse journalistene mener er en god nyhet. Men skjer det noe på et sykehus, er antennene fort ute. Jeg tror dette er fjerde eller femte gang at vindusvasken ved sykehuset vårt, eller manglende sådan – blir tatt opp av en avis eller TV- kanal. Fem år uten vindusvask er jo litt uvanlig, men allikevel? Fotografen som var med denne gangen var veldig opptatt av hvorfor vi ikke ansatte egen vindusvasker. Svaret på det er egentlig litt sammensatt, men for å gi ham et kort svar, sa jeg: - «vinduene vasker vi stort sett i sommermånedene. Hva skal han da gjøre om vinteren»? Hans svar på det var egentlig helt greit: -«da kan han vaske vinduene på innsiden!» Denne gangen ble det heldigvis en gladnyhet, - nå skal alle få se lyset igjen på Haukeland!Amsterdam er også unnagjort for denne gangen. Årets utgave av Interclean var vel så stor og omfattende som tidligere utgaver, og det ble tilbakelagt noen kilometer i de store hallene. Trodde etter første dag på messen at jeg hadde vært gjennom alle hallene, men jammen oppdaget jeg tre nye siste dagen jeg var der. Mye å se på – maskiner, rengjøringsvogner, mopper og kluter og annet utstyr - i et utall varianter og farger. I tillegg til messen er det kjekt å treffe igjen kollegaer fra hjemlandet på forskjellige arrangementer de dagene man er der nede. Også i år hadde styret i Forum For Sykehusrenhold (FFS) lagt opp til å besøke et sykehus i nærheten av Amsterdam. Stor takk til en av våre leverandører for en interessant dag hvor Utrecht universitetssykehus og et laboratorium til leverandøren ble besøkt. Vi lærte vel denne dagen at vi egentlig er kommet ganske langt på enkelte felt når det gjelder sykehusrenhold her i Norge. Interessant å høre hvordan sykehus i USA sliter med sykehusinfeksjoner og hva de gjør for å bekjempe det. I forbindelse med valg av renholdsmetoder forundret det flere av tilhørerne at det ikke ble benyttet tørt renhold. Når vi diskuterte gulvbehandling kom det også frem at voks ikke er kjent i alle land. Det nærmer seg utsendelse av invitasjoner til årets «Seminar for sykehusrenhold». Vi i FFS håper å treffe mange kollegaer på Lillehammer 19.-21. september, og vi har klart et variert program med spennende foredrag. Godbiter i forhold til mat og underholdning skal det også bli i løpet av de tre dagene. Oppfordringen blir at man ikke venter for lenge med å sende inn påmeldinger. Med ønske om en skikkelig sommer til alle sammen!Trond Holm Johansen

Powered by Labrador CMS