Trond Holm Johansen

Julegave...?

Det ser ut for at desember ikke bare er tiden for de hyggelige "gavene". I fjor fikk vi meldingen 21. desember, i år kom den heldigvis litt tidligere: "Til neste år skal du spare inn igjen....". Og når det meste av budsjettet består av lønnskostnader, så blir det antagelig å kutte stillinger - igjen!

Publisert

Jeg har spurt før: Hvor langt går det an å tøye strikken før den ryker? Hvor mye arbeid kan vi pålegge våre renholdere før det får konsekvenser?

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

For vårt vedkommende mener jeg at grensen er faretruende nær. Det norske helsevesenet skal igjen spare penger, og hos oss opplever vi at det ikke taes mye hensyn til hvilke innsparingstiltak og andre grep som tidligere år har vært gjort.

Alle feies med samme kost, det sees ikke på hvilke avdelinger som skaper underskudd.

En sengepost kan få beskjed om å spare 5 % ved å behandle færre pasienter, men de trenger allikevel like mye renhold som året før. Vi må spare tilsvarende ved å legge mer arbeid på den enkelte renholder.

Årets budsjettkutt medførte hos oss en reduksjon på ca. 16 stillinger. Vi var lojale og gjennomførte kuttene som vi skulle.

Alle ansatte la ned et kjempearbeid, og har gjort det gjennom året. Men vi advarte også om at disse reduksjonene kunne medføre en forringelse av kvaliteten på renholdet. Nå er vi på vei dit, at vi ikke hver dag kan levere slik vi ønsker.

Kombinasjonen mangel på vikarer og høyere sykefravær er ikke heldig. De som er igjen på jobb gjør en kjempejobb for å levere et renhold i forhold til avtalte kvaliteter (NS-INSTA 800).

Og så skal vi redusere bemanningen igjen!

Noen vil nå kanskje tenke: innfør mer maskinelt renhold. Men det har vi i stor grad allerede gjort. Tørt renhold og microfiber er også på plass.

Flere gode forslag...? Jeg tror vi nå må se på renholdsfrekvensene. Da er det kanskje noen andre som begynner å skrike.

- Vi må ha renhold hver dag.... Ja., må dere egentlig det???

Siden det snart er jul vil jeg avslutte dette året med å ønske alle de som er innom og leser, og ellers alle kollegaer i bransjen:

EN RIKTIG GOD JUL OG ETT SPENNENDE NYTT ÅR!

Powered by Labrador CMS